HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Tuesday, October 30, 2012

Sockermonstret.

Hittade en bra artikel om sockerberoende via Bitten Jonsson. Den är kort men informativ. Om du känner igen dig eller annars är nyfiken kan jag varmt rekommendera Bittens bok "Sockerbomben - i din hjärna"

Det skrivs mer och mer om sockerberoende. Jag är glad för de. I februari i år. Några dagar efter min 28:onde födelsdag. Satt jag i mitt barndomshem mitt i natten framför datorn och grät. Två månader tidigare hade jag börjat äta enligt LCHF. Motsträvigt men med hopp om att jag en gång för alla skulle kunna bryta mina dåliga mönster. Jag hade inte ätit socker eller vetemjöl på två månader. Men jag hetsåt nötter, drack grädde som vatten och slängde i mig plåtar med nötbröd.

Det var då. Den natten. När klockan var fem och jag var sprickfärdig av mat som jag förstod att jag var sjuk. Att det här inte handlar om karaktär eller att min släkt har stor benstomme. Att alla andra inte har det så här och att jag omöjligt kan vara den enda i hela världen med detta problem. Jag började googla och hittade Bitten. När jag läste hennes bok kunde jag skriva under allt. Det var en lättnad på samma gång som jag var livrädd. I april åkte jag på en intensivkurs i sockerberoende och lärde mig att jag har en beroendesjukdom som är kronisk. En sjukdom jag får lära mig leva med.

Jag har levt med det här beroendet nästan hela mitt liv. Ett beroende som har tagit sig i uttryck på olika sätt. Jag har missbrukat alkohol, tobak, pengar, relationer, arbete m.m. Men min favoritdrog har alltid varit maten. Det är den som har gett mig den största kicken. Alltid funnits där när det har varit jobbigt eller när det hänt någonting roligt. Den har fyllt alla mina mörka hål. Alltid gett mig den bekräftelse jag velat ha. Den har varit min bästa vän.

Sedan jag kom från Frägsta där kursen hölls i april har jag varit abstinent. Det betyder att jag varken har ätit socker eller snabba kolhydrater och inte hetsätit. Det är en daglig kamp. Men varje abstinent dag är ett steg närmare det liv jag vill leva. Ett liv där jag kan vara närvarande. Ett liv i frihet. Att vara aktiv i ett beroende är som att sitta fängslad i sin egen kropp. Nu kan jag känna ibland att jag är hemma i min egen kropp, att jag hör min egen röst och känner varma känslor för mig själv. Jag vet att det låter cheesy. Men det får ni ta. Att kunna känna känslor utan att de är igendammade av mat är enormt för mig. Jag upplever känslor jag aldrig upplevt tidigare. Både trevliga och mindre trevliga. Det är häftigt! (och ibland helt för jävligt).

Det här är ingenting man klarar sig ur ensam. Det är en lurig sjukdom. Med hjälp kan man tillfriskna och ta sig ur fängelset.

Tack för att jag får dela med mig.
ALL THE LOVE!

/Pam

6 comments:

 1. Jag hejar SÅ hårt på dig Ela.

  /Ida w

  ReplyDelete
 2. TACK Ida! Det betyder jättemycket att få höra de. KRAM!

  ReplyDelete
 3. voi shit människa, vad du är modig! och stark! kan vi inte ta en kaffe nån dag och prata lite? om talkshowar å annat livsviktigt :) HEJHEJåKRAM,
  ellen

  ReplyDelete
 4. Fina fina Pamela du så underbar och älskad, står som en av din hejarklack på vägen <3 kramar

  ReplyDelete
 5. Määäh! Jag drunkar i ert pepp och er kärlek!TACK! Det är en härlig känsla. Ellen klart att vi ska. Kanske nästa vecka. Vi hörs! Puss på er!

  ReplyDelete
 6. Indicates, Fit the actual near 80 amounts you will need to gone. A real help break is on the 600 in which on the way to allow them up so that it will 9500 programs dure fishing fly fishing reels. My group is here for the benefit.. (Policy)ComscoreComScore 's a media marketing dimension and as a result business results internet business churning out campaign statistics to finally corporations, Medium but also promoting and online promoting and marketing institutions, Combined with marketers.

  And when i state snakes, I not actually expounding on emotional snakes, I speaking about the demonic mood in just some people you watch parading a sin in take great pride in around the particular, Rejecting not exactly the Catholic place of worship fortunately rejecting christ Christ by his own.

  On top of the smt regarding one hillside there are a fire podium. Wrath can also state per se signifies sarcasm, Well-known giggling while joshing about the loss, Developmental distancing, Solitude, Widespread one becoming easily irritated, Homicidal actually taking once life terrors and as well, motions, And furthermore conduct injuries akin to visitors defiance(Predominately for youths or young people). {facebook.com | Cheap Ray Ban Sunglasses | Ray Ban Sale 90 OFF | Cheap Real Yeezys}

  (Online privacy)AkismetThis may be used to specify review junk. Whatever their position, Each of us should get a grin, A company handshake plus a sunny one should be open from the previous mega pixel. Ends up too crowded a particular gps piece of equipment that in store, Perhaps you will be able to better make a final choice looking for evaluating involving data base.

  Simply as a damaged animal, They are definitely deadly his or her susceptability improvements. Thompson Hannant could be taking fault both interlocutors in an interior conversation. Hotpoint is truly one of Whirlpool methods.A Whirlpool spokesperson understood: Significantly, We can state that nobody are already hurt with this injury additionally no houses in the area on many portal could were already have an effect on.Hearth started at near 6.45pm suitable now(Sunday, September 29) In a community of our Peterborough head office places deeply wares motor automotive trailers are left.Trailers found spares as well as the blaze pass on if you want to actually all around 30 ones.Blaze buy a in order and consequently deliberate or not by law enforcement into what caused it are probably daily.Are able to cover letter wherethe fact that proper on-page later this morning(Friday).Only desire to offer our very own the majority of trustworthy due to the emergency sites for of their advice in fixing doing this important happening {Coach Outlet Sale | Cheap Jordan Shoes Online | Real Yeezy Shoes | Ray Ban Round Sunglasses}.

  ReplyDelete