HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Tuesday, January 1, 2013

Då & Nu

Jag tänker tillbaka på förra året. På nyårsnatten. När jag stal en påse godis från nyårsfesten. Knölade ner den i min lilla partyväska. Åt av den i smyg varje gång jag gick på nattklubbens toalett. Till sist inte kunde hålla mig eller brydde mig och åt av den inne på krogen. Hur jag helst inte ville bjuda av den för jag ville ha allt själv. Men gjorde det ändå för att inte verka konstig.

Jag är så oerhört tacksam att jag för vara sockerfri. Med allt vad det innebär. En dag i taget. 

Nyår 2012. Helsingfors.

Nyår 2013. Jakobstad.


7 comments:

 1. Gott nytt på dej Ela. Hördu, jag har funderat på att bli sockerstrejka. I alla fall pröva på det och känna efter hur jag mår.
  Har du nå bra tips?
  Och finns det NÅN choklad som man får äta?
  Kram kram.

  ReplyDelete
 2. Gott nytt år Ida! Jodå du kan äta choklad om du vill. Ju mörkare destu bättre. Nu finns det dessutom choklad sötad med stevia.
  Mitt tips är att sluta med socker OCH vetemjöl. Vitt mjöl omvandlas snabbt till socker i kroppen. Om du fortsätter äta rostabröd och endast slutar äta socker är det mycket svårare. Du kommer också att se större hälsoförändringar.
  Sen beror det helt på hur noga du vill vara. Det finns ju socker i nästan allt nu för tiden.
  Jag tror att om man äter så rent som möjligt så mår du bäst. Istället för snask kan du äta nötter, kokosflarn eller goda ostar. Om du vill satsa så finns det massor med recept på nätet på LCHF godis. Bounty ska vara en riktig höjdare.
  Om du är intresserad så finns det hur mycket som helst att läsa på nätet om paleolitisk kost eller LCHF.
  Den här bloggen gillar jag http://www.ceciliafolkesson.se/ och så kostdoktorn förstås http://www.kostdoktorn.se/ inte lika kul men med mycket info.
  Oj det här kanske blev lite overkill. Det viktigaste är ändå att känna efter. Du vet ju hur du själv fungerar. Det kanske räcker för dig att byta ut mjölkchokladen mot mörkchokklad. Efter en tid kanske du väljer råris framför pasta. Eller så inte. Det är bara att fråga om det är något du undrar över.
  Det är inte så lätt att sammanfatta hur man slutar med socker överlag. Vi har ju olika syften med att lämna bort sockret och vi reagerar olika på det.
  Det viktigaste är att man mår bra. Och då ska man testa sig fram. Du förlorar inget på att byta ut chokladen iaf. Lycka till!

  ReplyDelete
 3. Oj tack! Jo jag tänkte lämna bort vetemjölet också. Min mage gillar inte riktigt det. Eller potatis heller för den delen. Ska kolla in bloggarna. Jag lade en månad utan socker som ett delmål nu. Vi får se hur det går. Jag tror egentligen vetemjölet blir svårare än sockret, sist och slutligen.
  Fint att du är så inspirerande Ela.

  ReplyDelete
 4. Jo det där vetemjölet är lurigt. Därför är det bra att plocka bort det på samma gång så blir det lättare med suget. Jag va in på din blogg precis och kommenterade. Å så va du här och kommenterade. Lite som telepatiblogging. Haha. Jag hejar solo på dig. Fråga om det är något du undrar över. KRAM!

  ReplyDelete
 5. Hej! Jag går igenom samma kamp som dig! Vissa dagar är helt från helvete.Måste fråga, hur mycket har du gått ner i vikt med din förändring? Förstod din doktor hur du mådde? Jag har just blivit sjukskriven en längre tid...Du vet inte hur mycket du hjälper andra då du bloggar såhär öppet, tack <3

  ReplyDelete
 6. Hej! Tack för din kommentar. Jag har allt som allt gått ner 45kg. Men sedan jag slutade med socker och tog tag i mitt beroende ca. 20kg. Jag har haft turen att ha haft bra läkare genom hela den här tiden. MEN ingen av dem har förstått sockerberoendet. För dem är det klassat som en ätstörning. Och svårt att förstå när jag varken har varit underviktig eller haft bulimi. För mig har OA och FAA (googla) och internet överlag. Bloggar om sockerberoende och att få kontakt med andra som är i samma båt hjälpt mig mest. Kram!

  ReplyDelete