HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Sunday, April 7, 2013

Osäkerhet eller överraskning?

“Would you like to know your future? If your answer is yes, think again. Not knowing is the greatest life motivator. So enjoy, endure, survive each moment as it comes to you in its proper sequence — a surprise.”Tanken slog mig. För första gången på ett år. Att det är möjligt för mig att se fram emot min framtid. Det kanske låter lite besynnerligt. Men det är först nu som molnen har skingrat sig så pass mycket att jag lägger mig på kvällen med hoppet och tron om en fin morgondag. Jag vaknar med lusten till livet och glädjen i hjärtat. 

Ofta görs lyckoruset om i hjärnan och jag förvandlas till superwomen. Tror jag klarar vad som helst nu när dimman inte mörkar lika mycket längre. Då blir jag arg, irriterad och självkritisk. Jag försöker balanserar mellan att tillåta mig vara lycklig och dra i handbromsen. Centrifugera ideér och drömmar i huvudet tills jag blir snurrig. Låta dem leva men inte känna press att förverkliga dem all.

Vila mycket och tänka. Allt har sin tid. Jag tar emot av det som ges till mig. Jag tror att jag får det jag behöver. Allt gott kommer till mig vid rätt tidpunkt och i rätt ordning. Jag kommer inte fram snabbare för att jag springer. Allt är kärlek. Allt är väl. 


2 comments:

  1. Just nu har jag skitsvårt för att lita på att jag INTE kan kontrollera framtiden. Jag har svårt för att lita på nånting överhuvudtaget, svårt för att leva i nuet, fäster mitt hopp om lycka i framtiden istället. Jättejobbigt. Men jag försöker ta en dag i taget och vara medveten om hur jag tänker iaf. Jag gissar att detta blir lättare med tiden.

    //Sanna

    ReplyDelete
  2. Det där går i vågor för mig. Vissa dagar känner jag jättestarkt att jag kan släppa taget och lite på att allt blir bra. Andra dagar håller jag krampaktigt tag om all kontroll som finns innom räckhåll. Det blir lättare ju mer man medvetet övar på att släppa taget. Men jag tror inte att jag någonsin kommer att leva lyckligt i alla stunder och bara invänta roliga överraskningar. Men oftast när jag har släppt taget och litat på att saker och ting fixar sig så brukar jag få kvitto på de efter en tid. Och igår var en sådan dag. När man ser att det verkligen fungerar. Då undrar jag alltid hur jag inte vågar lita på det hela tiden, oftast gör jag ju det inte. Men så är livet. Lev och lär. Hoppas du iaf kan släppa taget om att du inte kan släppa taget. :)
    Kram på dig fina!

    ReplyDelete