HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Thursday, May 9, 2013

Drömyran

Hannah postade det här citatet och bad oss drömma helt fritt utan begränsningar för en stund.

”What would you attempt to do if you knew you could not fail?”
- Regina Ducan -

Det är en fråga som kan inge hopp om att allt är möjligt. Ett sätt att se på sitt liv utifrån ett större perspektiv. En stunds välbehövlig flykt från verkligheten. En mysstund med sina innersta drömmar. Funderingar som kan ge en fjärilar i magen och inspiration.

Eller.

Så blir man som jag. Oj. Hon vill starta en PR-byrå. Plugga vidare till magister. Köpa hus i Frankrike. Hur kan de vara så jävla säkra på att det är just det där de vill. Jag har ju ingen aning. Ännu heller. Omöjligt att välja en sak. Hur ska jag då veta om det är rätt. Jag gillar ju tusen olika saker. Vad ska jag skriva. Hur ska jag kunna välja. Jag vill ju allt.

Jag som konstnär?

Boka enkelbiljett till Bali. Åka longboard i L.A. Surfa. Studera marknadsföring. Jobba med hästar. Forska om hjärnan. Måla tavlor. Föreläsa om självkänsla. Illustrera. Bo i New York och gå på art school. Sjunga i en gospelkör. Skaffa hund. Gifta mig. Få barn. Renovera 1800-tals hus. Segla. Springa maraton. Träna crossfit. Bli kundaliniyogalärare. Odla egna jordgubbar på en kolonilott. Designa en klädkollektion. Föda upp minigrisar. Bland annat.

Jag som mamma? Obs. Barnet har inget med texten att göra.

Den lilla frågan. Vad vill du göra? Kanske inte behöver ha ett svar. Det kanske även är möjligt att svara, Jag vet ej. Utan att känna sig dålig eller stressad. Jag vet vad jag vill. Men jag vill många saker. Sen att jag inte kan välja. Det är ett helt annat inlägg.

13 comments:

 1. Alltså Pamela! Vad sjukt bra du skriver! Hitta din blogg för en stund sedan och har suttit och sträckläst sedan dess. Helt hooked :)

  ReplyDelete
 2. Känner så igen mig i din text!

  Underbart och jobbigt det där med vilja! Och att det ligger så nära välja! Och att man i livet i praktiken måste få de två att hänga ihop på nåt sätt. Välja vad man vill så mycket att man faktiskt gör något för att få det. Vilja välja, välja vilja. Puh! Man blir matt med mindre. Men fascinerande.

  Nån gång när jag kommer till Jstad tycker jag vi ska ta en låång promenad och bara tala om vilja :)

  hälsar
  Moster K

  ReplyDelete
 3. Bra fråga som man borde fråga sig mycket oftare! Skall skriva en lista. När jag läste din lista så tänkte jag men vadå? det här känns ju inte alla som några omöjliga drömmar :) Bara att skrida till verket :)

  ReplyDelete
 4. Pisa: TACK finis. Kul att du hittade hit. Kram på dig!

  Moster K: Ja eller måste man välja? Kan man inte bara vilja. Men förstå att man inte kan välja allt på en gång. Välja allt. En sak i taget? Ja i sommar ska vi promenera och prata om vilja. Eller något annat intressant. Kram sötnos.

  Evlin: Vet du. Jag blev så matt när jag skulle svara på den där frågan. När jag aldrig har ett svar. Men nu tänker jag att det är väl bra med många saker. Då kan jag ju välja och vraka. Testa på det mesta. Ibland är det ju just det som stressar mig. Men som med allt annat. En sak i taget. Allt har sin tid. Kram vännen.

  ReplyDelete
 5. Älskar din blogg :)

  Ja drömmer om..
  Jobba utomlands, blir nageltekniker, surfa på hawaii, leka me apor i Indonesien, åka snowboard i Nya Zeland, bli mamma, köpa hus med en stor trädgård, bli florist, volontär jobba, hoppa bunjy jump i Syd Afrika, cykla genom Europa, tatuera allt ja drömmer om på min kropp, gifta mig, bo vid havet, vara mer kreativ, jobba på båt, resa jorden runt, adoptera en hund, våga surfa i floden i Graz, våga bli kär, sälja allt ja har & bara åka iväg... I could go on and on. Mysit inlägg <3

  ReplyDelete
 6. Ja, man kan ju lätt bli stressad av alla valmöjligheter. Ledsen för att man aldrig kommer att hinna/kunna göra ALLT man vill. Men märkte med mig själv att det spontant dök upp en sak som jag genast kände att "DET!" (och det var ingen stor grej utan ecentuellt fullt möjlig om jag bara vågade ta steget). Så lyssna kanske efter vilken av alla dessa som reser sig lite över resten och börja där. Du behöver inte boka flyget till Bali idag men du kan lägga undan en slant och börja spara. Typ. Viktigast är att man gör NÅGOT.

  ReplyDelete
 7. Va kul Boostis! Åh fick inspis av din lista. Leka med apor i Indonesien. Gaaah! Jag sku vara så jävla rädd. Men de sku va skoj. Du är mysig. Kram.

  Ja Hannah. Det är ju bra att ha många drömmar. Men det är ju just det att jag vill göra allt nu! Och ha allt nu! Sen är jag inte nöjd före jag har allt det där. Eller inte ens då. Det blir bara till en stressig jakt. Det är den inställningen som drivit mig dit jag är idag. Och vet du. Det där med att göra något är helt sant. Jag har faktiskt börjat spara lite till Bali. Första sparkontot i mitt liv. Jag är påväg!

  ReplyDelete
 8. Ela, vilket fin inlägg! Jag har alltid varit imponerad - och möjligtvis rätt avundsjuk - på folk som verkar veta exakt vad de vill, och har en stor passion för det. Såna som direkt efter högstadiet kunde gå en yrkesutbildning och sedan vara totalt passionerad över sitt livsval - göra allt enligt logisk och trygg ordning.

  Jag har nog mest grubblat över vad jag handlar om. Egentligen. Och vad man - vågar - bli. Ofta måste jag göra saker fast jag egentligen inte vågar. Bara för att inte sjunka för djupt ner i tryggheten.

  Att föda barn är ett exempel. Jag är egentligen livrädd, men det finns liksom ingen annan utväg. Jag kan inte överlåta uppgiften åt någon annan. Skulle det gå att fly skulle jag förmodligen ha gjort det för länge sedan. Men det går inte. Det är något obehgligt jag måste möta för att sedan kunna ta ställning till om det gav mig något - om det var värt det. (dra ut visdomtänder är en annan)

  Att börja tycka om sig själv har lite samma princip. Egentligen handlar det väl om att acceptera allt med sig själv. Stå framför en spegel och totalt tolerera vad man ser och känner. Obehgligt, och slipper man undan gör man det så gärna. Skönt att överlåta det åt någon annan. Låta någon annan acceptera mig. Så kanske jag aldrig själv behöver möta vem eller vad jag är.

  Så - vad vill jag göra - förmodligen VÅGA göra något. Våga ge mig in i saker och våga tro att det går. Våga stå på mig. Våga säga dem högt. Våga tro att man inte misslyckas och våga tro att det är okej som det är just nu. Att saker tar tid. Att mycket är måndagar och vardagar och hål i strumporna. Vara nöjd. Ha det bra precis just nu.

  Kanske världens sämsta kommentar. Förlåt. Tänkte radera den så många gånger (rädd för att bli missuppfattad - skönt att överlåta svaren åt någon annan) men nu ska jag våga ha den kvar. Kram på dig.

  ReplyDelete
 9. För mig personligen öppnar inte detta upp några nya tankebanor, jag hade mina kriser om vad jag egentligen ville när jag bestämde mig för att våga pursue acting, och efter det har jag alltid hållit en väldigt öppen dialog med mig själv om vad jag egentligen vill. Just nu har ju "det jag egentligen vill" varit på en väldigt stor paus. Det att det tog slut med mitt ex var en så stor kris att allt i mitt liv var tvunget att få ett stort stopp, och jag tar det bara lugnt utan att fundera på vart jag vill med mitt liv. Det är klart att jag stundtals kan känna stress över det, "jag BORDE veta!!!" men det är aldrig nåt som tar över. Men såklart skulle jag ju vilja kunna leva på mitt skådespeleri. Vara ett år som radio DJ på en radiostation i San Fransisco. Biltrekka över hela continental USA, få se alla delstater. Se skogarna och naturen i North Carolina. Springa uppför the Rocky steps i Philadelphia. Semestra en sommar på franska rivieran, kanske? Få fika på nåt litet fik i nån liten by i Frankrike. Få jobba med Dustin Hoffman, Meryl Streep, Christian Bale, och en miljon andra skådisar jag beundrar. Få intervjua Bruce Springsteen. Fastna i en hiss med Ricky Gervais. Spendera en helg med Eckhart Tolle. Vara med i Oprahs next chapter. Gifta mig på en svensk äng en molnig dag när det snart ska börja regna och åska men ändå är sådär härligt varmt, och det finns en massa skrattande vänner runtomkring mig och min man. Få spendera en dag med Jane Fonda..... Jag kunde go on and on. Jag vill så otroligt mycket. Och det finns inga men. Största drömmen just nu är att få se P!nk live, och den uppfylls om två veckor <3

  //Sanna

  ReplyDelete
 10. MEN vettu vad gulle-Ela? Nu när jag svarade på allt det där som är en del av alla dom miljoner saker jag vill göra, märkte jag efteråt hur otroligt lycklig jag blev och hur tacksam jag blev över mitt liv NU, även ifall jag inte håller på o gör nåt av dom där sakerna. För bara tanken av dom gjorde dom möjliga på den metafysiska nivån. Kan man tänka sig det, är det möjligt. Allt känns möjligt. Och hela min existens fylls upp av potential. Så det kändes väldigt häftigt!

  Jag vill tillägga att jag skulle vilja göra voice overs och göra Cat on a Hot Tin Roof på Broadway. Haha!

  //Sanna

  ReplyDelete
 11. Sabina! Kanske en av världens bästa kommentarer :) Känner igen mig i flykten. Det där du säger om att acceptera sig själv. Att det är en sak man också kan lämna över till någon annan är intressant. Men jo. Jag har tagit till flykt för det mesta i mitt liv. Sällan stannat kvar för att känna eller fightas. Att våga låta saker ta tid. Ojoj. Det finns så mycket sanning i det. Att inte ge upp på sina drömmar för att det inte sker genast. Eller precis som man skulle vilja. Allt löser sig ju ändå till slut. Puss på dig!

  Sanna: Underbart! Är så peppande att höra om andras drömmar. Dela med varandra. På något sätt blir de levande då. Som du säger så blir de ju de. På en metafysisk nivå. Gud jag kan bli helt hög när jag börjar tänka i de här banorna. Fan va kul att du ska få se Pink. Du påminner ju om henne. KRAM!

  ReplyDelete