HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Sunday, June 9, 2013

Yoga - ja tack!

Kan inte prata nog gott om MedicinskYoga. Har inte yogat regelbundet den senaste månaden. Min nacke har varit spänd som en fiolsträng. Jag vaknar varje morgon med axlarna uppe vid öronen och knogarna knutna.

I yogan går det inte att fly sig själv. Och det är just det jag velat göra den senaste tiden. Inte känna på de känslor som finns där inne. Försökt mota bort dem med positiva affirmationer och febril tankeverksamhet.


Så igår drogs proppen ur. Johnny påminde om att flytta fokus från tanke till hjärta. Känna hur det känns i kroppen utan att förklara eller försöka förstå. Bara låta känslan finnas. Hur jobbig den än må vara.

Sov en hel natt i natt. Vaknade med avspända käkar och axlar som var nästan lika långt ner som prinsessan Madeleines. När jag idag anmälde mig till nästa kurs såg jag att Johnny som har Yogastudion ordnar en veckoslutskurs för nybörjare i oktober på Yogaways i Jakobstad. Ni kan anmäla er HÄR. Bästa gåvan jag har gett mig själv.


Ps. Vill ni testa på MediYoga så har Yogaways drop-in klasser tisdag 11.6 och 18.6 kl.17.30 kostar 7e.

9 comments:

 1. Låter underbart. Jag kom in på yogan liksom bakvägen. Vi höll asmycket på med yoga i skolan, fast lärarna ville ju inte define it och kalla det för det utan ville att vi villkorslöst skulle få uppleva. Mycket mycket mycket mycket downward facing dog, child's pose (eller folded leaf som det också kallas), sen typ solhälsningen eller vad den kallas.... ja det mesta. Jag HATADE det. Jag är så ovig så jag kunde inte göra det mesta av dom så att det såg klokt ut, och när jag en gång märkte att jag inte tyckte om det så typ slog det lock på. Nu på gymmet har vi en timme som heter Fast, Fit & Fabulous. Och timmen går i tre delar, där sista Fabulous-delen är pilates och yoga. Första gången suckade jag över samma jävla downward facing dog som jag inte klarar av pga mina spända lårmuskler som inte tillåter mig att få raka ben. Men sen efter ett par ggr märkte jag att jag nästan började längta till den sista delen. Jag började faktiskt försöka mig på övningarna istället för att fuska för att jag "inte kan". Märkte att jag kan mycket mer än jag tror. Och nu när vi inte har FFF under sommaren saknar jag det så. Så yoga vore verkligen nåt jag skulle tycka om.Bikram skulle jag ju älska att prova på, men det är ju rätt dyrt. Har dock ett par kompisar från skolan i London som nu jobbar på ett yogaställe, tror jag ska gå dit och prova på när jag åker nu i juli (som med allt så hittar man ju billiga ställen i London.) Underbart att det finns det utbudet i lilla jeppis. Hoppas det alltid är proppfullt så det hålls kvar.

  //Sanna

  ReplyDelete
 2. Ja det finns ju hur många olika yogasorter som helst. Vilket är bra. Det finns nåt för alla. Den här yogan är lugn och fokuserar mest på andningen. Rörelserna är inte överhuvudtaget fysiskt krävande. Den är framtagen på Karolinska sjukhuset och används där som rehabilitering. Andvänds vid stress, utmattning, migrän, ryggont, depression osv.

  Det är ju det fina med yogan att den utmanar en att inte prestera. Utan följa kroppen. Och våga vara och andas i en position som känns obekväm. Bra för kropp, själ och sinne.

  ReplyDelete
 3. oj, det där med att sova en hel natt. som jag saknar det. många kramar, du är så fin och duktig och modig, beundrar dig ofta! (utifrån bloggen, naturligtvis)

  ReplyDelete
 4. Ska man ha med sig egen matta eller får man låna? (Syftar nu på drop in klassen på Yogaways) :)

  /Lotta

  ReplyDelete
 5. Angelica tusen tack! Du är härlig. <3

  Lotta jag vet faktiskt inte. Har aldrig varit på drop-in. Men Marika som leder yogan har en facebook sida. https://www.facebook.com/Yogateket?fref=ts Så du kan fråga där. Kul att du testar!

  ReplyDelete
 6. Åh Pamela här är ju du!!
  You go med yogan ♥
  Kram på däjjj och jag kan lova att jag kommer fortsätta läsa dina bokstäver här!

  ReplyDelete
 7. Hej Nina! Är glad att du är här. Nu när vi inte ses så mycket irl. Kram på dig! Jag funderar på din gryningssadhana. Det låter så spännande. Förutom att den är mitt i natten. :) KRAM!

  ReplyDelete
 8. Don't fundeer. Just do it.
  ;)

  ReplyDelete