HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Monday, July 29, 2013

Lärare

Någon påstod att i havet av lärare är det klokt att välja en. Den som resonerar mest med dig. Följ hen. Istället för att zappa runt.

Jag kan hålla med till viss del. Det är onekligen jobbigt att ta in allas sanning. Speciellt om man som jag tidigare ville tro att alla hade rätt. Men någonstans måste man börja. Och då följer en tid av letande.

Det där letande tar nog aldrig slut. Åtminstone inte för min del. Men jag har hittat min lärare. Som jag hela tiden återvänder till. Hon som skriver och pratar rakt in i mitt hjärta. Rör vid själen direkt utan att passera intellektet. Hennes tolkningar av livet och andlighet öppnar mitt hjärta och får mig att växa. 

Jag suckar djupt när jag läser hennes ord. Skrattat högt, nickar, streckar under halva boken och ibland ropar jag JA! Bara för att det är så oerhört fint. För att mitt liv blir större genom det hon delar med sig av. 

Hon heter Marianne Williamson. Här är hon med Oprah.

5 comments:

 1. Tja alltså jag håller väl kanske inte heller helt med. Jag är ju en komplex enhet och jag väljer bara att suga åt mig dom delar som jag tycker resonerar mest hos mig och som jag behöver höra och som ger mig ett nytt perspektiv. Och olika lärare har olika pusselbitar att komma med. Eckhart ligger mig närmast hjärtat, men sen tycker jag Gary Zukav och Brené Brown också är fenomenala. Dom talar ju om precis samma saker, men med olika språk, vilket ger djupare dimensioner till budskapet. Det kan ju lätt ge stress ifall man ska känna att det är nån regel att man bara får ha en. Så jag håller inte med det. Du drar till dig de budskapen du just då behöver få, och det spelar väl liksom ingen roll ifall det kommer från en välkänd spiritual leader eller från grannens katt eller ens bästis. Alla är ju ändå del av ett och samma.

  Jag ska förresten ta mig i kragen och starta den här bloggen any day now. Tänkte ta blogspot, för att ratata är lite knepiga med bildfiler osv. Behöver bara dra tummen ur, för jag skriver hela tiden inlägg i huvet när jag går på stan, så dom måste få komma ner på papper nu :)

  KRAM!

  //Sanna

  ReplyDelete
 2. Jag håller helt med om att det är de små bitarna här och där som gör att man får skapa sin egen sanning. Gillar att läsa lite av det ena och andra. Och också uppleva. Känna på. ta in. Öppna upp. Men Marianne kommer jag alltjämt tillbaka till. Hon säger det på ett sätt som går rakt in. Som en slags trygghet. Aj-aa. Det var ju såhär det var. Just nu iaf ;)

  Ja men det är klart som fan att du ska börja skriva blogg! Alltså jag har ju ingen aning om hur de andra bloggportalerna fungerar. Har du kollat in wordpress? Jag har varit nöjd med blogspot för den är enkel. Jag kan ju inte det här med kodning, layout och allt vad det heter. Blogspot klarar jag som glad amatör.

  Ser frammemot att få läsa dina kloka resonemang. Även på svengelska.

  Kram!

  ReplyDelete
 3. Och för mig var Marianne helt okänd från förr, har nu tittat lite klipp med henne på youtube, och hon resonerar väldigt mycket även hos mig, så tack!

  //Sanna

  ReplyDelete
 4. Va kul! Jag blir så glad. Jee jee! All the love fina.

  ReplyDelete