HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Monday, July 8, 2013

Ytligheter

Såg "The Bling Ring" ikväll. Blev så illa till mods. Över det innehållslösa livet. När jag kom hem tog jag ett trettiotal bilder på mig själv. Som min kontribution. Photoshoppade mig. Och kände mig vacker.

I like them blurry.

Under det här året har jag knappt användt smink. När allt rasade. Det är exakt ett år sedan idag. Ville jag inte gömma mig mer. På inga vis. Det där med smink var inget jag bestämde. Det kom sig helt naturligt. Jag har ju varit mer hemma än utanför hemmet så det hjälper ju sitt till. Men ofta när jag gick ut. Ville jag inte måla på en mask. För det kändes så. Som att jag gömde mig.

Antagligen kändes det så. För att det är så jag har använt mig av smink. Tidigare gick jag knappt utanför dörren utan masken. Jag strök på ett lager spackel för att gömma det där som fanns bakom. Otillräckligheten. Självhatet. Sorgen. Den där gnagande känslan av obehag. Om jag är fin vet ingen att jag mår dåligt. Inte ens jag själv.

Jag har fått omdefiniera min syn på skönhet. Jag har fått arbeta med denna. Men landat i insikten om att det är okej att vilja vara vacker. Okej att låta det vara viktigt. För mig är det numera ett sätt att förlänga själen. Ett sätt att vara kreativitet. Uttrycka mig själv. Visa vem jag är. Istället för att dölja.

För det är precis så jag klär mig. Enligt hur jag känner. Och det är så jag väljer när jag sminkar mig eller lockar håret. Med känslan, humöret och lusten.Jag är fri från måsten när det kommer till yta. Naket eller påklätt. Mitt eget val. Precis hur jag vill. Precis när jag vill. Det är så fantastiskt roligt och tillfredställande. Jag är den jag är. Även på utsidan.

Ps. Nej inte varje dag såklart. Men mest.  Och mer och mer ju längre tiden går.

No comments:

Post a Comment