HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Monday, August 5, 2013

Augustikärlek


Himlen är aldrig så fin som i augusti. Jag blev kär i molnen förra året den här tiden. Aldrig tidigare hade jag haft tid att titta så mycket uppåt. Nu hade jag inget annat att göra. Och ingen annanstans fick mitt sinne vila som när jag söp in molnens magi. Som jag väntat på augustikvällarna.


För ett år sedan satt jag på klipporna vid Pörkenäs. Jag minns hur ögonen vattnades och hjärtat ströps. Någon hade dragit bort mattan under mina fötter. Jag var förvirrad, rädd och utmattad. Havet kom bärandes med en känsla av att allt ändå kommer att ordna sig. Havet har en tendens att tvätta bort allt överflödigt. Ingenstans är jag lika liten, stilla och utelämnad.

Ikväll tog jag ett kvällsdopp på samma ställe. Molnen var målade på himlen av den bästa av konstnärer. Vattnet var sådär skönt kyligt. En mås flög förbi. Och långt bort i horisonten skymtade stora segel. Det var precis så perfekt som det låter. Och jag njöt. Njöt och tackade havet för att det omhuldade mig med dess kärlek och visdom.

2 comments:

  1. Så vackert skrivet!Du är en sann poet som uttrycker det som du har i ditt hjärta. LOVE to you!

    ReplyDelete
  2. TACK! Du är för underbar! Kärlek.

    ReplyDelete