HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Saturday, August 10, 2013

Cry me a river bitch!

När jag är nervös, trött eller hungrig. Blir jag elak. Mest elak blir jag  när jag är rädd. När jag är sårbar och känner mig otillräcklig och liten. Blir en riktig vass översittare som sprutar eld på allt som kommer nära. Vill inte visa mina sår. Vill inte se dem själv.

Fuck off liksom.

Varför är det så att när jag som mest skulle behöva en kram. Är jag helt oförmögen att fråga om en. Det enda jag är kapabel till är att distansera mig ännu mer från kärlek och närhet. Jag bara står där helt ensam och sprutar eld. Med brännsår i halsen och stenar i maggropen. Medan jag ser hur det jag egentligen behöver och vill ha flyter längre och längre ifrån mig.

Det enda jag vill. Är att ställa mig på toppem av ett berg och skrika. JAG ÄR RÄDD. KRAMA MIG! Men nu finns det ju tyvärr inte speciellt många bergstoppar här i plattlandet..

8 comments:

 1. Där sa du nåt. Det är bristen på berg som gör kramar så sällsynta i pampas. Har alltid undrat.

  ReplyDelete
 2. Angelica: Ja nu vet du. H. Hon som vet allt och tycker vi ska bygga ett stort berg. Malena: Nej du! Puss.

  ReplyDelete
 3. Läste det här mitt i ett gräl vi hade med D och det träffade helt rätt. Det här fick mig att avbryta 5 h av tystnad och be om ursäkt.

  ReplyDelete
 4. Det går också bra att fräsa och spotta ut ett "nu behöver jag en kram".
  Första gången möts man kanske av ett visst oförstående, men sen kan det funka :)
  Eller, om du har sinnesnärvaro, bygg ut det: "Det ser kanske ut som om jag tänker bitas, men krama mig NU!" eller "Fråga int någå nu, men krama mig hårt". Och får du en kram då släpper du inte taget innan du är färdigkramad!

  På riktigt, andra kan inte lista ut av ditt yttre beteende vad du behöver, speciellt inte i det läget, så du måste lära dig att uttrycka det (och mottagaren kanske behöver lite tid att smälta och lära sig).

  Hälsar
  "en som testat"
  alias Moster K

  ReplyDelete
 5. Bästa fröken Furuhjelm. YES!

  Ja Moster du har så rätt. Men det är väldigt svårt. Som bekant ger ju övning färdighet.

  Kram på er!

  ReplyDelete