HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Friday, August 2, 2013

Drömmen om dalarna

Alltså. Jag är ingen jämn och stabil mänska. Jaja. Nu blev ni alla helt överraskade. Men jag inser det för mig själv. Och det tar oftast mycket längre tid än för andra att inse.

Jag inser. Och. Börjar acceptera. Slutar kämpa emot. Slutar tro att meditation och yoga ska få mig lugn och stabil. Slutar tro att det på något vis vore bättre och mer passande om jag tog den gyllene medelvägen.

Jag surfar på de höga vågorna och ligger i de låga dalarna. Ibland går de riktigt snabbt. Ibland får jag lite tid på mig mellan kasten.

Seglingslycka.

Vet ni. Jag är mycket bra på att vara lycklig. Det är sant. Jag är bra på att känna glädja. Dessutom känner jag lätt stor tacksamhet, jag uppskattar livet och älskar många och mycket. Jag njuter ofta av små egendomliga saker och kan känna eufori när en liten fjäril flyger förbi.

Jag känner också med många och mycket. Inte bara eufori. Vissa dagar vill jag rädda världen. Andra dagar vill jag ingenting. Inte ens öpnna dörren när det ringer på. Jag undrar varför alla vill mig något och får telefonfobi. Förvirrad och irriterad ligger jag som en liten fläck på golvet och tycker att jag är en hemsk människa, att världen är grym och att det är mest synd om mig. Jag tror att det alltid ska vara på detta viset. Livet pausar här och nu. I detta elände.

Trött och sur turist.


Inte konstigt att jag har mått dåligt. Det är liksom lite svårt att förstå att det här är okej. Eller bara konstatera att det här är jag. Hej bara. Okej eller inte. Ta mig som jag är.

Jag har nu insett. Såhär är jag. Jag tänker jobba med. Inte mot. Mig själv. Nästa steg är att acceptera fullt ut. Att ibland är det mycket bra. Ibland är det mycket dåligt. Det gör jag nu som då. Mest på en mental nivå. Inte så mycket med hjärtat.

Men min dröm. Min dröm är att inte bara accepterar mig själv. Utan även kunna sitta där i mina sämre stunder och verkligen gilla det där mindre bra. Någonstans förstå att det är en del av min styrka. En del av min kraft. Att utan dalar finns det inga toppar. Och att de båda är lika viktiga.

Som jag längtar. Tills min dröm går i uppfyllelse.

Eufori med min älskade kusin.

Ps. Puss på er. Ni är bäst som väljer att läsa mina funderingar. ALL THE LOVE.

7 comments:

 1. Du skulle bara veta. Eller det gör du ju. Hur ensam du inte är om ups and downsen. Hur många fler skulle må bättre om de insåg att dendär fasaden och detdär 'lagom' bara är bullshit. Jag också. För det är så himla mycket lättare att vara människa om man helt legitimt,ärligt och sant får ligga på soffan och vara liten (och slänga telefonen i väggen när den ringer. I hate phones!!). För är man och vågar man vara liten, så är man väldigt stark. Också.
  Kram du vackra älva!

  ReplyDelete
 2. You did it again - skrev en sån där helt fantastisk Pamelatext. Som känns i hjärtat. Tack att du delar med dig av det som händer i dig. Och grattis till upptäckten/insikten. Och jo, det är just sån du får vara! Kraaam!

  Och vilka finfina foton!!

  Moster K

  ReplyDelete
 3. " Jag är mycket bra på att vara lycklig. Det är sant. Jag är bra på att känna glädja. Dessutom känner jag lätt stor tacksamhet, jag uppskattar livet och älskar många och mycket. Jag njuter ofta av små egendomliga saker och kan känna eufori när en liten fjäril flyger förbi."
  Det är en gåva du har fått P, det är inte alla som kan känna varken glädje eller tacksamhet. Du älskar, och du är älskad av MÅNGA! Sen är livet upp och ner för oss alla, men som du så klokt säger så får man följa med i berg- och dalbanan och acceptera att så här är livet.
  Att du är så makalöst bra på att uttrycka dej dessutom, att du så exakt uttrycker i ord det som många av oss tänker och känner, det hade jag ingen aning om.Fortsätt med det! Det kanske blir en bok så småningom, eller du borde kanske bli en "leva-livet-coach" för du har så mycket visdom och självkännedom. Kram på dej älskade !


  ReplyDelete
 4. Jättefin soul illustration (klicka på bilden för att se texten ordentligt)

  http://society6.com/product/94-The-Two-Wolves_Print

  //Sanna

  ReplyDelete
 5. Alltså TACK. Jag känner att TACK inte räcker till. Mitt hjärta svämmar över av värma, lycka och just de. Tacksamhet. Era ord betyder så otroligt mycket. Jag tar dem med mig. Och planterar dem i mitt hjärta. Så jag kan ta fram dem och känna på dem när det är tufft. All kärlek fina fina fina människor.

  ReplyDelete