HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Sunday, August 25, 2013

Mindful eating


Min frukost äter jag medan jag läser tidningen. Lunchen ibland med andra. Och middagen framför datorn.


Jag är sällan "där" när jag äter. Eller gör mat. Utan ser det mer som ett pitstop. In med maten. Bra. Inte tänka. Inte känna. Fortsätt.


Maten har varit min trygghet. Ett slags kärleksförhållande som aldrig svikit. Men jag har ändå aldrig älskat mat. Aldrig varit medveten hur den riktigt smakar. Bara velat äta upp, ta mer, falla in i den där trygga känslan av att inte behöva känna. Inte behöva sluta äta.


Idag gjorde jag chicken nuggets. Serverade dem med kål och hemlagad majonäs. Satte mig ner vid matbordet. Ensam. Utan tidning, dator eller sällskap. Åt långsamt. Tänkte på hur det smakade. Dippade kålen medvetet. Tuggade långsamt och länge. Lät det ta tid. Lät det för en gångs skull vara en måltid. Tillsammans med mig själv. Och alla mina känslor och tankar. Vi satt där och våndades. Helst hade jag velat springa. Som vanligt. Det där med att sitta med sig själv. Är så oerhört plågsamt. Och speciellt när jag äter. Men jag tror det är nödvändigt ibland. Att inte bara rusa. Utan som med allt annat. Stanna upp och känna.


När jag var färdig blev jag så sjukt glad. För att jag fick springa min väg till Lala-land igen.

Ps. Gör nuggets! De är supergoda. Och jag vet för jag hann ju faktiskt känna efter. Panering: Sesamfrön, riven parmesan och kryddor enligt smak. Der tycker jag bäst om. Idag hade jag dock solrosfrön, kokosflarn och tacokrydda. Gick bra det med. Doppa den lille kycklingbiten i ägg, sen ner i paneringen och upp på en bakplåt. In i ugnen på 225 grader i typ 20 minuter. (Jag har en gammal ugn). Eller så steker du om du orkar.

2 comments: