HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Monday, September 9, 2013

Jonglören jonglerar energibollar

Det här med energi. Hur svårt kan det vara? Med hjälpa av bra verktyg har jag gjort stora livstilsförändringar. Jag behöver inte längre ha ett tomt kylskåp. Kan nu ha mat där utan att äta upp den genast. Jag strör inte pengar runt mig hela tiden. Och allt som oftast kan jag ta några djupa andetag istället för att gå direkt i panic mode.

Detta har jag förändrat genom att. Bli medveten. Iaktta. Göra upp en plan. Agera. Utvärdera. Omforma. Eller köra vidare på rätt väg. Hurra för framsteg. Tacka för framgång. Ett steg i taget. Oftast ett fram. Två bak. Tills det med tiden omvänts till. Två fram. Ett bak.

Kolla nu hur många äpplen jag har. De där tar ju aldrig slut..
Så nu till det här med energin. Jag har en liten aning om att grundproblematiken ligger precis där. I energin. I vulkanutbrotten och lavasömnen. I. On top of the world. I. Långt ner i gruvmökret. Måndagar är tydligen min nya speed dag. När energin som laddats i helgen ska UUUT! Jag sprudlar av allt. Ögonen står i huvudet på mig och jag kläcker idé efter idé. Blodet rusar runt i kroppen och huvudet spinner som ett lyckohjul.

Tills klockan blir eftermiddag. Då huvudet börjar dunka tungt. Hjärtat hoppar snett. Och bröstet börjar krampa av obehag. Då jag plötsligt tömt ett batteri som laddats i två dagar. På en förmiddag. När all livsenergi bara rinner ut. Där sitter jag då kvar. Och undrar vad det var som hände. Hur gick det på detta viset. Liksom.

En slank hon dit. Å en slank hit. 

Precis som med maten. Den jag vill äta allt. Fort. Precis som med pengar. De jag vill spendera alla. Nu. Snabbt. Genast. Så är det med energin. Har jag. Använder jag. Jag kan inte kontrollera den. Det ligger inte i min natur. Hur ska jag kunna hejda mig när jag vill gasa. Det är ju som att sitta och kämpa emot ett vattenfall med en liten paffbit. Det går inte.

Inte ännu i alla fall. Jag har på känn att den här biten är knepig. Det kräver kanske mer än en energisparbudget. Nycklen ligger antagligen begraven långt nere i bråte som nästan växt fast. Men vet ni. Det ska nog gå det här också. Nu är jag ju bara på mitt första steg. Jag är medveten. Och har en plan. Så nu ska jag bara misslyckas ett antal gånger. Omforma. Utvärdera. Och så kanske jag sitter där och småler en måndag. Med all energi i världen. Men som jag i smyg sparar lite av så den räcker hela veckan.

Ps.  Hur var din måndag? Har du några farttips? Som i fart. På svenska.

KRAM!

5 comments:

 1. Min måndag hittills har varit riktigt bra. Tyvärr har jag inga tips att dela med mig av i nuläget. Men hoppas att du hittar några som är bra..

  ReplyDelete
 2. Skitbra lärdom är det iallafall, vad fint att du får ta del av detta såhär snabbt så du vet vad det beror på och vad du kan göra åt det, och dessutom i en sån trygg och säker miljö. Toppenbra. Vi försöker tills vi lyckas, och ingen klarar allt direkt. Skitbra!! Om inget annat så fick du ju en helvetes bra måndagmorgon ;)

  ReplyDelete
 3. Det är så lätt att man vill köra på när man känner sig extra energisk,särskilt när det under en lång tid har varit en väldigt sällsynt känsla att ha någon energi överhuvudtaget. Man vill grabba tag i de dagar då det känns bättre men då är det lätt att man kör för hårt. Jag tror man ska ta vara på den energin man känner men stanna upp emellanåt och känna efter: hur mycket orkar jag? Innan det är för sent och man vill sjunka ihop på golvet och gråta. En dag i taget. En stund i taget och alltid försöka hålla sig medveten och lyssna.

  ReplyDelete
 4. Tack för era kommentarer och engagemang. Åh betyder så otroligt mycket. Jo jag lär mig hela tiden. Helt sant. Ibland vill jag ju lära mig snabbare bara. Haha.

  Det ligger nog något i det där att kanske fråga sig själv med jämna mellanrum. Hur mår du nu? Stanna upp och kolla energinivån. Se vartåt det pekar.

  Härligt Christina att du hade en fin måndag!

  Kram på er!
  En dag i taget bara.
  This too shall pass.

  ReplyDelete