HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Wednesday, November 6, 2013

Motståndet

Vi har ju alla sidor vi inte gillar med oss själva. Det där fula trynen som dyker upp emellanåt. Jag har på något vis tänkt att dessa sidor ska gå att radera med tillräckligt mycket medvetenhet och övning. 

Men vet ni. Så är det nog inte alls. Jag tror att de där sidorna finns där för att göra mig uppmärksam på livet. Jag blir arg när de dyker upp. Irriterad på att de sätter sig i vägen för min frammarsch. Tycker att jag borde kunna styra bort dem med viljestyrka. 

Några av dem grundar sig i rädslor. Andra i föreställningar om livet som jag haft sedan barnsben. En del är helt enkelt min unika personlighet. Alltså inget som är fel. Utan helt enkelt en liten kompott av mig. 

Jag har märkt att de har en tendens att dyka upp strax före ett genombrott. Precis när jag är påväg upp för ett trappsteg. Mitt i klivet. Då sätter de in all sin kraft. Precis som att de villetesta mig. Är du verkligen villig att ta dit kliv? Tänk om? Tänk om? Försöker få mig att tvivla. Backa. Vända om. 

Men tänk va bra. Det är ju bara ett test. Och möjligtvis även en indikation på att jag är påväg åt rätt håll. För de tvingar mig att känna efter. Ger mig så mycket motstånd. Att jag aldrig skulle gå igenom det. Utan övertygelsen om att. JA. Det här är rätt väg! 

3 comments: