HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Wednesday, December 4, 2013

Plättfesten

Jag vill förstå. Att jag måste ta hand om mig själv. För annars fungerar ingenting annat. Allt det roliga, utmanande, härliga, kärleksfulla och rofyllda livet kommer inte gratis. Om jag inte bromsar. Håller på rutinerna. Kan jag inte vara stabil. Ha inre frid. Hålla mig abstinent. Och må bra. Hur jävla kul det än är. Är det inte speciellt roligt längre. När jag är arg av trötthet. Tröstar mig med mat. Och varken har ork eller tid för reflektion och eftertanke. Jag lär mig hela tiden. Två steg fram ett tillbaka. Försöker justera och ta nya beslut. Men lätt. Det är det inte!

Känslan av att inte hänga med i livet. Den är trist. Om en är med om fantastiska saker. Men aldrig hinner sätta sig ner. Njuta av dem. Och reflektera över dem. Vad är det då för vits. Fantastiskheten samlas på hög. Som en plättårta. Mellan vissa plättar hinner en smätta lite sylt eller grädde i förbifarten. Stanna upp en millisekund och dra andan. Innan det är dags för nästa plätt. Och nästa. Och nästa.

En plättårta kan omöjligt bli hur hög som helst. Till sist faller den omkull. Ligger där på festbordet. Mitt i allt det roliga. Helt utmattad. I en stor kladdig hög.

Jag vill äta min plättar. En och en. Med några hallon och en klick grädde. Men inte hela tiden. Och inte varje dag. Utan helst på helgen. När frukosten får dra ut sig inför en ledig dag. När ingen väntar på mig någonstans. När livet bara får sitta stilla. Och samla kraft inför nästa plättkalas.

Bilden är stulen. Och jag vet inte ens varifrån. Förlåt.

1 comment:

  1. Hair wigs of all kinds have been worn throughout eons of the clip in hair extensions. They have been worn by many different people of many different cultures all over the world. As a matter of fact, it has been noted that brazilian virgin hair have been worn from ancient times. Royalty, of course, the best-known of these individuals being Queen Elizabeth I, commonly wore elaborate lace front wigs uk. Queen Elizabeth's wigs have become well known and have remained quite memorable - but she was not alone. Virtually all of the elite wore lace wigs uk or elaborate hairstyles during this time. As a matter of fact, both men and women still do wear full, decorative lace wigs uk at times in Rome, England, and elsewhere. Hairpieces were also very popular among the elite for luxurious hair styles. In the history of theatre there are many, many kinds of costume wigs, especially because in earlier times women were not allowed to perform on stage.

    ReplyDelete