HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Monday, February 10, 2014

Hur ser jag ut?

Anne undrar "Hur ser du ut?". Min spontana reaktion var. Ingen jävla aning.

Jag ser ut precis som jag mår. För mig själv alltså. För andra ser jag väl mest likadan ut. Men inte i mina ögon. Ibland är jag skitsnygg och ibland ful och fet. Tyvärr är det så. Ja det har nog blivit lite bättre. Men hjärnspöken kommer ändå på besök nu som då. Det händer att jag hälsar på dem och ber dem dra åt fanders. Men ibland kommer de in genom bakdörren och tar över innan jag ens hinner ställa mig i självförsvarsställning. Då får de leka där bäst de har lärt sig. Tills jag minns att de inte hör hemma i mitt huvud längre. Då schasar jag bort dem. Klär mig i något riktigt tajt och svänger extra mycket på min breda platta röv.


Om jag ska försöka svara på din fråga utan att leka Ranelid så har jag alltid varit den där med "the pretty face". Alltså tjock. Men med ett snyggt ansikte och härligt hår. Den där som får massor med komplimanger av kvinnor. Men inga dejter med män. Nu säger jag inte att det där med dejter har med mitt utseende att göra. För det har det inte. Men eftersom jag tror/trodde. Äh jag tror ännu de. Att ingen vill ha mig för att min kropp är ful. Så har det ju liksom blivit en självupplevd profetia.

Kanske jag ska fundera över det där med "pretty face"..

Så egentligen. har jag ingen aning om hur jag ser ut. För jag speglar mina egna fördomar och tillkortakommanden genom andra människor. Gud vad det låter ledsamt. Vilket det också är. Så nu kommer jag tillbaka till början igen. Det handlar inte om hur jag ser ut egentligen. Utan vilket värde jag sätter i det. Vilka sår jag försöker skydda. Och hur jag mår inuti. Allt annat är bluff. Men jag förstår mycket väl att någon skär bort delar av sin kropp. Istället för att ta itu med insidan. Alla har vi våra sätt att fly. Jag har nu bara inte fastnat vid just plastikkirurgi.


Ps. Sommaren. Herregud skit i valkarna. GE MIG SOMMAR!

Ps. 2. Blev galen när jag för någon dag sedan hörde en reklam i radion om att man kan köpa nya bröst på avbetalning. Som sagt. Det är inte utsidan det är fel på! Och jag är absolut inte bättre än någon som har plastikopererat sig bara för att jag flashar min inte så opererade kropp här på bloggen. Blä. Hur svårt ska de vara att diskutera de här sakerna? Så jävla rädd att bli missförstådd och trampa någon på tårna. Alla får göra som de vill. Om de mår bra. Tyvärr är det ju sällan vi mår just bra när vi vill fixa och trixa. Inte jag i alla fall.

18 comments:

 1. Älskade, du är så jävla bäst å klokast! å fast jag är kvinna :) tänker jag nu säga att för mej är du den vackraste och modigaste och finaste! på utsidan och på insidan! Kram och Thank gaaaaaad att vi ses snart! å så sant det där om att när vi börjar fixa och trixa så mår vi sällan bra...det borde blinka varningslampor som säger att man nu antagligen är inne på fel spår.

  ReplyDelete
 2. Ja men THANK GOOD! Och Tack till dig. Samat sanat och allt det där andra. Ja usch. Det är så svårt att se de där lamporna bara. Men oftast när jag vill fixa och trixa är det något annat obehag jag inte vill bada i. KRAM Bästaste!

  ReplyDelete
 3. Alltså. Tack för att du vågar dela med dej! Denhär världen behöver fler som du för att vi inte ska gå under. Mer ärlighet!!! Det kunde lika gärna ha varit jag som skrivit dethär. Tänker precis som du. Och ibland vill jag bara säga fuck it. Orkar inte lägga energi på något så onödigt som en liten korv. Jag är fin trots mina korvar. Men en sämre dag så känns det som om man är fulast i världen. Att det kan vara så svårt... Låt sommarn komma! Vi ses på stranden! :)

  ReplyDelete
 4. Alltså. Tack för att du vågar dela med dej! Denhär världen behöver fler som du för att vi inte ska gå under. Mer ärlighet!!! Det kunde lika gärna ha varit jag som skrivit dethär. Tänker precis som du. Och ibland vill jag bara säga fuck it. Orkar inte lägga energi på något så onödigt som en liten korv. Jag är fin trots mina korvar. Men en sämre dag så känns det som om man är fulast i världen. Att det kan vara så svårt... Låt sommarn komma! Vi ses på stranden! :)

  ReplyDelete
 5. Jag önskar att jag ens hade hälften av din vishet och få bli smittad av din ärlighet, öppenhet och skönhet (inside-out). Hur mycket du än kämpar så är du just så cool för att du vågar gå under ytan på allt detta. Love, lov ochi lite mera love till dig för att du är du Pamela!

  ReplyDelete
 6. Tack Pamppo för detta blogginlägg! Ett av årets bästa, helt klart. Du är bra du! :)

  ReplyDelete
 7. Som du delar! Du har sån grace och kraft, lita på det! Kram underbara!

  ReplyDelete
 8. Du har en otrolig talang att skapa ord och meningar kring sådana tankar som så många av oss har. Ses snart!

  ReplyDelete
 9. Dethär var det bästa jag har läst på länge, känner såå igen mig.Skillnaden mellan dig och mig är dock att jag är dubbelt äldre än dig. Jag vill lyfta på hatten åt dig idag för dethär behövde jag, speciellt idag.Du är så ung och klok, fortsätt att jobba på de positiva tankarna om dig själv så att du inte liksom jag när du är 40+ ännu fokuserar så mycket på din kropp.Ha en skön fortsättning på ditt liv :)

  ReplyDelete
 10. så he siir du ut (tycker jag): som ett avsnitt av sex and the city man aldrig sett förr, som grekisk yoghurt med nötter å honung, som nytvätta lakan i sängen, som en latte på uteservering, som ett rosa paraply i en regning stad, som färska tulpaner och som stickasockona mot trägolv.

  å så e du klok och snäll och he e ännu betär.

  ReplyDelete
 11. Du är bara så fin! Älskar dina selfies! Man kan inte annat än gilla nån med ett sånt strålande leende som du. :)

  ReplyDelete
 12. Otroligt att man kan svepa förbi "pretty face" så där nonchalant (och otacksamt?) i en text. Är inte ett pretty face precis det som alla vill ha?

  Inte för att det har nån betydelse, men du är vad som brukar kallas snygg - både vad gäller ansikte och kropp. Så synd att du inte kan se det själv (vilket får mig att tänka att jag kanske också är något jag inte ser själv? kanske vi alla är det?).

  Jag förstår inte varför det ska vara så himla svårt att fokusera på det fina hos sig själv och vara tacksam för det? Jag har till exempel stora, fylliga bröst som jag ofta får komplimanger för, men jag ser ju bara att de är hängiga.

  ReplyDelete
 13. vilket härligt och ärligt inlägg! super.

  ReplyDelete
 14. härligt inlägg! kände igen mig lite också, heh. Och jo, älskar ditt leende! blev bara gladare för varje bild jag såg där du log :D

  ReplyDelete