HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Tuesday, February 11, 2014

Soon to be 30 something

Jag ligger mest på soffan just nu. Har gjort det i en vecka. Undrar om jag ska vakna i tid till min trettioårsdag på torsdag. I helgen ficka jag trettio tulpaner. Jag glor på dem hela tiden. Kan vara något av det finaste jag sett.


Ni vet inte hur jag våndats över min trettioårsdag. Inte att jag blir gammal eller så. Tycker trettio klär mig. Men dagen. Hur den ska firas. Vad jag ska göra. Ska jag ha fest. Ska jag inte ha fest. Om jag inte har fest. Då måste jag resa. Helst väldigt långt. Jag har prövat meningar i mitt huvud. "När jag fyllde trettio år åkte jag iväg till Bali en månad istället för att fira". Låter ju fint. Sådant man gör liksom.

Det är inte en hjärncell som har jobbat med detta nu i ett halvår. Det är en hel armé. Och inte bara celler. Utan tankar och känslor har också blandat sig i. Nästan ända in i själen har jag grubblat.

Tills jag insåg att det inte går att grubbla in i själen. Jag stötte på en vägg. Och när den väggen kom emot. Hade jag bara ett ställe kvar att vända mig. Och gissa vart de va? Jo. Just de. Till själen. Men själen funderar inte hit eller dit. Tvivlar och har sig. Den vet.


Så nu vet jag också. Jag är kanske inte där jag hade tänkt mig att jag skulle vara när jag fyller trettio. Många saker hade jag aldrig kunnat föreställa mig i min vildaste fantasi. En del är ganska sorgliga. Medans andra är helt förträffliga.

En sak är säker. Jag blir inte gladare av att göra det jag tror jag "borde" göra på min trettioårsdag. Mitt liv ser ut såhär just nu. Och jag mår såhär just nu. Jag tänker fira på ett sätt som gör mig glad ända in i själen. Helt super egot. Och så himmelskt skönt. Jag tänker starta morgonen med en två timmar lång spabehandling. Sen ska jag sova en lång middag. För att på kvällen mysa med mina närmaste kvinnor. Ni vet. Ligga på soffan och prata minnen. Och kanske lite bröllop.

Hurra för själen! För att jag har ett gott liv. Och för att jag snart får stiga in i guldåldern.

Ps. Ni gissar rätt. Jag har aldrig varit den där blyga typen när det kommer till födelsedagar. Berättar alltid att jag fyller år. Långt i förväg. Tycker gott man kan småfira några veckor. Åtminstone en.

ALL THE LOVE!

9 comments:

 1. JAAAAAAAA baby, ja ja ja!!!!! Ja till hela skiten! Din dag, när du fyller 30, ska handla om att bara må bra! Vad du sen väljer göra spelar ju ingen roll, så länge du mår bra! Jag tycker en spadag med tupplur och mys med härliga kvinnor låter så perfekt! Vem vill inte spendera sin födelsedag så?? Vem vill inte spendera varje dag så??

  Sånt där löjligt som att man "borde" göra nåt grandiost som att resa nånstans.... Varför är det sån status med att resa? Jag har aldrig fattat varför det ska vara så att en lyckad människa reser mycket. Bort med sån skit! Vi vågar resa inombords! Den fysiska resan kan man göra när som helst!

  Jag är helt för att fira sig själv, fira sin egen födelsedag, basunera ut det till världen! VARFÖR INTE, du vet ju att du är värd det! Och 30 är ett så viktigt och vackert år! Jag väntar tills ja får fylla 30 nästa år!

  Njut, bara njut! Du är på rätt spär, du fattar inte ens hur mycket. Underbara människa. GRATTIS till 30 år av wonderful powerful awareness som en soul searcher och livsnjutare!!

  ReplyDelete
 2. Herreminjebulis vad jag skulle vilja träffa dig. Du verkar vara så HÄRLIG! Så empatisk och mänsklig och öppen. På samma gång som du sitter på ett så stort mod som publicerar såna här texter i tillslutna Svensfinland. Jag ser upp till dig så du vet inte vad.

  30 - 70 - 20 - 40 - what's the difference? Siffror. Det är allt. Alla utvecklas ännu - oavsett vilka siffror vi sitter på.

  All värme. Kärlek. I massor.

  ReplyDelete
 3. Klart du ska ha fest! En stor jävla fest där alla ska hylla dig! När jag fyllde 30 ordnade jag det på favoritkrogen - de dukade fram olika snittar och skumppa. Jag behövde inte bekymra mig över städning, dukning eller servering - bara betala en svindyr nota sen när jag åkte hem. Se till att bara ha roligt och ta bort alla stressmoment. ååå va roligt det var! :)

  ReplyDelete
 4. Äääh, känner igen tankarna! Fyller 30 om ett par månader och har ingen aning om hur jag vill fira! Förväntningar finns nog från många håll; både släkt och vänner förväntar sig nog någon sorts fest. På något sätt VILL jag också ordna en dunderfest men på något sätt skulle jag inte orka! Ibland kommer jag på att jag egentligen skulle ha feelis för att bara vara "självisk" och göra precis vad jag själv vill, fast det i andras ögon/öron är något helt löjligt. T.ex. proppa i mig en fet hamburgare och läsa en yogabok i min myshörna under filten, med MIN favoritmusik i bakgrunden och utan att någon stör mig med att prata om saker jag inte är intresserad av. Hoppas tankarna klarnar sig... Och grattis på din dag då den kommer! :)

  ReplyDelete
 5. Vilka härliga bilder! Å klart att man får fira, eller inte fira, sin födelsedag på vilket sätt man vill. Himla tur egentligen att man inte kan förutse hur ens födelsedagar skall bli, eller andra dagar för den delen heller. Jag tror att dagarna blir bäst när man tar de lite som de kommer, utan stress! Å när man gör saker man för stunden vill göra! Spabehandling, tupplurar och fina vänner låter som en mycket bra dag! Kram!

  ReplyDelete
 6. På sin 30-års dag ska man göra exakt det man själv känner för - inte vad andra "förväntar" av en.
  Vill man inte/orkar man inte ha värsta festen så skit i det!
  Gör det DU känner för.
  Det är själva känslan av att äntligen vara 30 som är det bästa av allt...inte hur man firar det. :)

  ReplyDelete
 7. GRATTIS GRATTIS KÄRA PAMELA !
  En stor och varm kram vill jag skicka dig på den riktiga dagen.
  Jag hoppas du får en underbar dag idag. Det lät skönt med spa. Det har jag också tänkt på då min dag kommer. Du vet den närmar sig men he e liiti meir än va to fyldär.
  Detta är den dag som Herren har gjort , låt oss på den fröjdas och vara glada. Så står det i Psaltaren. Det är din dag idag!!!
  Njuut och sköt om dig och allt gott önskar jag dig för dagen och framtiden.
  Idag sku jag vila vaa i Jeppis men nu e ja int he.
  Kraaaaaaaaaaaaaaam och puss från
  Maja , stolt att va släkt med dig :)

  ÅLDERN HAR EGENTLIGEN IGEN BETYDELSE
  OM MAN INTE RÅKAR VARA EN OST

  ReplyDelete
 8. Försenat grattis på din 30-års dag! Hur bestämde du dig för att fira den?

  Been there done that :) När jag fyllde 30 var det fest och när jag fyllde 40 var det just med närmaste kvinnorna jag firade den.

  Ha en härlig början på nya veckan!

  ReplyDelete
 9. Åååh tack själv! Otroligt bra kväll. Tänker självklart börja titta in på bloggen din! :) du skriver otroligt bra!!!

  ReplyDelete