HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Tuesday, February 25, 2014

Vågar jag?

Klart jag kan!

Oftast har jag inga problem med att anta utmaningar. Mitt självförtroende när det gäller att slutföra dem är det inget fel på. Jag har disciplinen om jag vill. Eller även om jag inte vill. För det är väl kanske det disciplin är. Nåja. För fyra månader sedan gav jag mig på att meditera samma meditation i 120 dagar. Varje dag. Det var rent ut sagt äckligt ibland. Men jag gjorde det. Och nu sitter jag här utan utmaning.

Mina projekt brukar ju ha en tendens att gå till överdrift. Allt eller inget. Men jag kan inte leva i ett mellanland. Och jag tycker det är roligt att testa på saker och se hur det påverkar mig. Inget är ju för evigt. Men en viss tid krävs för att kunna känna av effekterna på riktigt.

Inga selfies på en månad.

Nu har jag funderat en längre tid på att detoxa. Inte med en juicepress. Utan socialamedierdetoxa. Jag hade en paus när jag mådde som sämst. För då klarade jag helt enkelt inte av alla intryck. Nu är det istället ett aktivt val. Jag känner ibland att jag knappt vet vad jag har för åsikter längre. Det är som att alla bloggar jag läser blir min moralkompass. Jag baserar mina åsikter och världsbild på vad ett trettiotal individer tycker och tänker.

Alltså inga blider på mig själ!

Ni kanske tycker jag överdriver. Att jag borde kunna tänka självständigt. Men ibland känns det som att mitt huvud är inne i dimman av åsikter och bilder jag matas med varje dag. Jag börjar gilla saker bara för att jag ser dem gång på gång. Inte för att jag verkligen tycker de är fina. Allt blir så likriktat. Och jag tappar den där härliga lustfyllda kreativiteten. Till att upptäcka livet. Till att lita på mig själv.

Vem ska då säga att jag är söt? 

Jag är livrädd för det här. Vet faktiskt inte hur jag ska klara av det. Tänker på hur ensam jag kommer att känna mig. Kanske även betydelselös. Hur är det när jag ser någonting vacker. Upplever något stort. Lackar fina naglar. Och inte får dela med mig. Inte får bekräftelse. På att de jag ser. Upplever. Betyder något. Har en mening. Gillas av andra. Tänk om ni glömmer bort mig. Tycker jag är en svikare och aldrig återvänder hit. Tänk vad jag kommer att sakna er. Fan. Tänk om det här ändå är världens sämsta idé. Men om jag inte testar. Får jag aldrig veta.

Ännu har jag några dagar kvar att fundera. Om jag hoppar på det här tåget blir de hasta la vista i mars.

Ps. Kanske någon som vill hoppa på en socialamedierfri marsmånad? Vi kanske kan bilda en fysisk bokklubb eller ett promenadgäng.


7 comments:

 1. Hejssan. Känner igen det där, att man tappar lite av sig själv här i some.

  Kom even på att kanske du har hört om Katie Byron? hittade henne ett tag sen på facebook och ja tycker massor om hennes så kallade "the work".

  Älskar din blog btw :)

  ReplyDelete
 2. Hej Sofia! Tusen tack! Va roligt att du hänger här. Jag har inte hört om Katie Byron tidigare. Ska kolla upp henne. Kanske hon kan förgylla min tillvaro i mars.

  All the love!

  ReplyDelete
 3. Oj nej! Nu såg jag att du inte alls heter Sofia. Missade ju helt poängen i den bloggtitel. Haha. Förlåt. Men jag är lite trög emellanåt. Hej Johanna! ;)

  ReplyDelete
 4. Men alltså ja! Det låter ju som en fantastisk idé. Tangerar lite mina tankar jag hade i november,http://finachristina.com/tankar/i-teknikens-grepp/, det försöket som senare sket sig. Men varför inte ge det ett nytt försök. Låt me funder på e!

  ReplyDelete
 5. Haha :D vackert namn det också :D

  ReplyDelete
 6. Men JA Christina! Let me know. Men före 1 mars :) Du kan tagga #nosocialmediamonth på insta om du hänger på. Känns mycket bättre med stöd. Kram!

  ReplyDelete
 7. Jag fattar vad du menar med att tappa bort sina egna åsikter. Jag har inte haft det problemet med some, jag var så gammal när jag började läsa bloggar att jag redan hunnit bli egensinnig. Men nog med en del kompisar som varit dominanta och mer bestämda än jag. Känns skämmigt att tappa bort sig själv, jag vet, men kanske det inte är så konstigt. Mänskan är ju ett flockdjur. Lycka till med pausen!

  ReplyDelete