HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Sunday, June 8, 2014

Släpp drömmen fri!

Drömmar. Ni vet hur det oftast pratas om mål. Om hur viktigt det är att sätta upp delmål och sträva frammåt. Verkligen vara klar med vad det är man vill.

Jag har skrivit om detta tidigare. Min syn på det hela. Att istället ha en ledstjärna. Eller en viss sorts känsla man vill åt. Alla har vi våra knep. Men det här fungerar bäst för mig. 

Idag lekte jag med Dogo på stranden. Jag stod där med min bästa vän. Och min hund. Kastade pinnar och pratade om livet. 

Då slår det mig plötsligt. Att detta varit min dröm. Länge. Bo på stranden. Se min hund springa längs vattenbrynet. Och vara omringad av fina människor. 

Nu bor jag ju inte precis på stranden. Jag får köra en bit. Och det är ju inte strandväder varje dag i detta land. MEN. Det var den där känslan jag ville ha. 

Jag tackar inte nej om någon erbjuder mig ett hus vid stranden. Jag har inte gett upp drömmen om att en dag bo där vid vattenbrynet. Kanske även i ett land med mindre snö och mörker. 

MEN just nu. Har jag ändå samma känsla. Utan att alla yttre faktorer stämmer in med bilden. Jag är lycklig och omgiven av kärlek. 

De viktigaste aspekterna av drömmen är på plats. Känslan finns där. Och jag kan njuta av att än en gång uppfyllt en dröm. Eller få leva i den. 

Jag trodde aldrig den skulle se ut på det här viset. Eller infinna sig på denna del av jordklotet. Men så är fallet. Och hela det här kanske jag skulle ha missat. Om mitt mål varit väldigt specifikt och utstakat. 5 comments: