HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Monday, August 18, 2014

Är förhållanden jätteroliga?

Det där med förhållanden. Alltså. Romantiska sådana. Jag är ju livrädd för att jag ska behöva sitta ihop med någon. Ordet. Fast. Ekar i mitt huvud. Och jag blir helt kallsvettig av tanken. På att inte få vara fri. På att styras av någon annans behov. Ge bort så mycket makt. Låta någon komma så nära att de kan såra en mer än något annat. Typ så. Tänker jag om saken.

Tills idag. När det liksom gick upp för mig att det inte alls är så. Ja ni vet redan det här. Men jag visste det inte. Eller ville inte tro.


Ett bra förhållande. Är ju en trygghet. En famn att falla in i när det är jobbigt. En hand att hålla när livet är spännande. Och ett par ögon att hämta kraft ur. Det är en fantastisk skola i livet och kärleken. Dessutom säger de ju att delad glädje är dubbelglädje. Tänk om de har rätt. Då betyder det ju att det här med förhållanden. Är jätteroligt.Jag ska omformulera min sanning. Till en bättre version. Så jag har någonting fantastiskt att se framemot. Istället för att vara rädd.

Dansa tryckare i köket iklädd hotpants. Det ska jag göra med min man. Varje dag. 

Ps. Igår var en minst sagt förskräcklig dag. Men idag har jag kurerat mig och min pmdd och fan och hans moster. Med träning. Vila. Och endast snälla tankar. Jag är tydligen inte galen ändå. Annars lätt att tro i hormondimmorna.

Ps.2. Jag beställde också två nya fräsiga träningstajts. Väldigt helande. Kanske det mest helande idag. Faktiskt.

19 comments:

 1. Vilket fint inlägg! Jag sku säga att ett förhållande är lite av båda delar- man ger och får. Eller ger ifrån sig, för att få nåt mer tillbaka. Det kräver ibland övning, men mest kräver det mod. Kärlek är som bäst en enorm styrka och energi, men kommer med den lilla hållhaken att den kan såra dig, göra dig ledsen, få dig att måste behandla känslor och tankar som du sku vilja tränga undan. Jag tycker det tar nästan som ont att låta nån komma dig riktigt nära och gräva in sig i ditt hjärta. Men det är som efter ett tufft träningspass, det tar på krafterna när man gör det, men när det väl är gjort fylls man av världens skönaste och mest avslappnade känsla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja kärlek kräver verkligen mod. Gillar paralellen med träningen. Man måste våga för att vinna helt enkelt. Vilken fin blogg du har! Tog en stund innan jag hiffa vem det va. KRAM fina! Snart smäller de! <3

   Delete
 2. Min mamma (som är en av de klokaste kvinnorna på den här jorden) brukar säga att de bästa förhållandena är de där man låter båda parter ha ett "eget liv" trots att man är tillsammans. Att man inte ger upp sin egen vardag, sina egna drömmar för någon annans skull.
  Tror det är lätt att man tror att man måste ge upp så mycket för den andra men så behöver det ju inte vara! Det är ju, som tidigare nämnts - en fråga om att ge och ta.

  p.s. Jag har också grymma "trust-issues."
  Men de försvinner efterhand, man måste bara våga släppa taget. =)
  Kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja! Precis så vill jag ha det. Men inte trott att det är riktigt möjligt. Men det är det ju. Så då är det bara att hitta någon att släppa taget för. Piece of cake.. ;) KRAAAM!

   Delete
 3. Mitt förhållande är jätteroligt jätteofta. :) och vi jobbar på åttonde året. Jag var förr rädd att alltid behöva tvivla på att jag valt rätt man, och det finns säkert många andra jag kunde ha det lika bra med, men faktiskt är det inte något jag någonsin funderar på i det här förhållandet. Säkert delvis för att jag hittade en bra karl och delvis för att jag faktiskt en dag vaknade och insåg att jag faktiskt vill ha en karl. Var lite av en evighetssingel innan dess med 5 singelår bakom mig. Nu kämpar jag med att vardagsgnälla mindre för att också min man ska ha jätteroligt. :)
  Hoppas rädslan ger med sig, jag tror att den som är i ett förhållande med dig skulle ha både jättekul och jätteinnerligt, om du förstår hur jag menar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej! Åh va härligt att höra att ni har haft jätteroligt jättelänge! :D Jag känner så igen mig. Går också omkring och tror att jag ska behöva bli tillsammans med någon jag inte vill. Alltså så konstig tanke. Blir så inspirerad av din kommentar. Finns det en så finns det flera. :) Och tack! Jätteinnerligt.

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
 4. Åh! Får jag kommentera också! Jag har aldrig hittat det du skriver om. Det fina och trygga, jo, men aldrig det att jag helt och hållet får vara mig själv eller komma och gå som jag vill. Det har för mig blivit att man uppoffrat saker för förhållandet, vilket i mina fall varit rätt extrema med flyttar till vart dom bor och haft svårt att assimilera sig och hitta sitt eget osv. Men jag är jätteglad för mina misslyckade förhållanden. Jag är otroligt glad för dom. För jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv. Nu kan jag säga med lite säkerhet vad som funkar för mig och vad jag inte behöver/vill uppleva igen. För mig funkar det inte att ha en karl som kräver att jag ska leva för honom och inte ha mitt eget. Mitt nyaste ex klagade alltid på att jag inte hade nånting eget, trots att han inte tänkte på att jag lämnade allt som var mitt eget för att komma och vara med honom. Men sen när jag väl hittade på nåt gav han mig känslan att jag inte borde vara borta länge för han fanns kanske inte kvar ifall jag gjorde det. Vet inte ifall det va honom eller mig det berodde på, men jag var inte fri alls. Och det måste jag få vara. Har skrivit om detta också i mitt senaste inlägg. Vad jag vill ha. Kommer nog inte ha så mycket emot långdistans i perioder eftersom detta skulle vara en del av denna frihet jag pratar om.

  Men jag fattar precis vad du menar. Ibland kan jag gå och se nån ful kille och tänka "nej, tänk om jag måst bli ihop me handär, jag vill int va me honom!" Jag tror att det är en indikering på att man kanske int är helt redo. Jag fick dom jättemycket förr när jag int alls var redo för nåt nytt förhållande. Nu får jag det typ aldrig. Men ibland tänker jag nog på vilken typ det kommer krävas för att få det att funka med mig och finns han ens där ute? Men det tror jag. Eller det vet jag. Förändringen jag kräver måste starta i mig. När jag läkt så kommer gubben att dras till mig. På tal om detta så visste jag var i min egen evolution jag befann mig på basen av vilka killar jag drog till mig. Rätt länge var det jättemycket förlorade själar som var ofärdiga och rastlösa. Då visste jag att jag var precis allt det jag med också så jag kunde lugna ner mig. Nu verkar jag dra till mig aningen mer färdiga killar. Drar till mig riktigt ärliga härliga killar iallafall. På rätt spår! Kan tänka mig att nästa kille är rätt typ. Börjar kännas så. Int för att jag letar. Jag försöker bara känna efter i mig själv. Men jag tänker väldigt mycket på honom. Min Nästa :)

  Det kommer gå så bra så. Förhållandegrejer är svåra, för man kan säga så mycket och prata så mycket, men man måste nästan gå igenom dom där klassiska misstagen som alla gör. Jag har varit en klängig flickvän, en svartsjuk flickvän, jag har förbjudit min pojkvän att åka iväg till Afghanistan ett halvår och sagt att vi gör slut ifall han åker. Alltså hemska saker. Sånt jag aldrig skulle göra igen. Men jag gjorde det, så jag ska slippa göra det igen. Man lär sig av sina misstag och växer. Man blir coachad till att bara bli bättre, iallafall jag vill bli det, och vill man change your ways så kan man!

  Stora pussar o kramar!!!!

  ReplyDelete
 5. Intressant inlägg. Skulle gärna sitta en hel kväll och snacka om det, men här kommer lite spridda kommentarer i alla fall:

  Framför allt är det skönt! Roligt definitivt! Jobbigt? Förstås ibland, men för mig var det nog jobbigare att stå ut med att leva bara med mig själv hela tiden än att leva med en annan (i praktiken flera andra). Slutsumman är liksom på plus :)

  En fördel med att vara lite vuxen när man går in i en fast kärleksrelation är att man lärt känna sig själv, utvecklat sin stil, vet lite vad man vill och inte vill. Det betyder att man inte själv söker så mycket att bli formad av den andra, typ är osäker och därför suger åt sig styrning av den andra. Och då är risken inte så stor att det blir osund eller obekväm styrning. Så jag tror du kan va lugn på den punkten faktiskt. Det är lite som du skrev om att älska, bara om man låter sig älskas kan man bli styrd, bara genom att på något plan låta sig styras kan man bli styrd (jag vet att det är mera komplicerat, inte så där enkelt, men det ligger nånting i det i alla fall). Ibland är det så skönt att inte behöva bestämma allting själv. Ibland gör det gott att ge plats för den andras vilja. Det kan dessutom bli mycket bättre i slutändan fast jag tyckte det var avigt först.

  En relation kan och borde fungera så att den andra finns där och stöder dina val men du väljer själv. Det är fest! ska jag bara tala om för dig. Vad jag tycker mig ha sett så har killar vanligtvis mindre styr- och påverkningsbehov än tjejer, så där en till orsak att inte vara orolig.

  Vi påverkas och styrs hela tiden av någon och något. Gärna påverkas jag i så fall av en person som står mig nära, som jag själv valt.

  Frihet är överskattat. Att alltid få göra som man vill och inte behöva ta hänsyn till andra är på riktigt inte vägen till lycka.

  En relation är en plats där man inte bara säger ”jag älskar dig” utan plötsligt får behov av meningar som ”jag trivs med dig”, ”det är så skönt att va tillsammans med dig”, ”härligt med veckoslut, kul att vi får va tillsammans massor”. Men också ”nu måste jag få vara för mig själv en stund”, ”just nu klarar jag inte av den här diskussionen”, ”nu måste jag sova först, vi får ta det där i morgon”, ”nu behöver jag en kram fast jag ser ut som om jag bits ifall du kommer nära”. Och en massa massa andra meningar! Spännande, kul! Och ibland blir det fel, men då kan man ju alltid pussas och reda upp, eller reda upp och pussas, vad som nu funkar bäst.

  Och tryckare i köket typ mitt i städningen – jo, rekommenderas ;)

  Och känns det för tight i relationen nån dag kan man ju alltid terapishoppa :D Förunderligt vad det hjälper mot allt möjligt.

  Roligt att du är på väg att ta dig över den där tanketröskeln! Alla insikter och allt funderingsjobb du gör nu kommer också att bidra till att du får en bra relation sen när han dyker upp. För nog finns han ju. Det kan va ganska kul att tänka sig. Vad gör han månne just nu... drar på sig sina mysbyxor och längtar efter nån att dansa tryckare i köket med?

  Kram!
  Moster K

  ReplyDelete
 6. Kokkooo, var håller Pamsan hus? <3 Och nej, förhållanden är ju inte alltid så jätteroliga..Men nog värt det kan man tycka :)

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. Det första du skriver om ett förhållande finns. Men det är inte bra förhållande. Ett bra förhållande är nog då man först och främst är i frid med sig själv. Och det låter kanske som en klyscha men så är det. Jag kan inte fullt ut ge av mig själv och älska min partner, och ta emot hans kärlek, om jag inte tycker om mig själv.
  Det som folk också har fått om bakfoten är att de tror att det är som på film. Att man 24/7 skall vara sådär hyper-pirrigt-nykär. Det lugnar ner sig, och istället växer en trygghet fram. Och än idag blir jag nyförälskad i min partner. Jag vet att jag kan vara mig själv. Visar känslor och blir accepterad. På samma sätt jag accepterar han. Att växa tillsammans. Och det är det kärlek handlar om. För mig.

  ReplyDelete
 9. Info untuk anda yang sedang mencari daftarlengkap harga suplemen gamat luxor kwalitas terbaik berikut diskon keagenan lihat detail produk tersedia di toko online kami 2 kemasan yang praktis ekonomis dan terbuka peluang menjadi agen resmi harga jeli gamat 1 liter

  ReplyDelete