HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Wednesday, September 24, 2014

En mysig text om PMS

Efter tre dagar av med konstanta gråtattacker, ostätning och depression. Försökte jag mig på en ny taktikt mot PMS:en. Jag sprang undan. Först på stan med bankkortet fladdrande. Gick väl sådär. Inte speciellt kul att shoppa kläder när man är dubbelt större i omfång än vanligt. Köpte en megastor svart college som jag ska gömma mig i.


Försökte mig på att sova bort skiten på dagen. Men det gick inget vidare. Det där hormonmonstret drar i mig från alla håll och kanter. Fick ta saken i egna händer. Och drog till havet och skogen med Dogo. Bäst att inte umgås med människor just nu. Blir bara arg och irriterad. På dem. På mig. På allt.För att förhindra mörkret i hjärtat som är som störst på kvällen. Tvingade jag iväg mig på ett zumba pass. Att svettas ska ju göra susen för PMS. Precis som lågkolhydratkost, yoga, vitaminer och mineraler. progesteronkräm, mentalträning, terapi, sömn, meditation. Allt det där jag redan gör. I julklapp önskar jag mig ett liv utan PMS. Att kunna leva normalt mer än två veckor i månaden. Det kan inte vara meningen att det ska vara såhär. Jag vet att jag varken är deprimerad, galen eller elak. Jag är snäll, glad och energisk. Men all mental träning i världen kan inte fajta monstret som tar över en gång i månaden. Tomten hjälp! 

Ps. Finns det någon där ute som blivit fri från det här helvetet så hör jag väldigt gärna på hur det gick till. Jag vägrar tro att det är såhär man ska må. 

Ps.2. Ja det är på den nivån. Att jag nästan börjar tro på tomten igen..

6 comments:

  1. Känner så igen mej! Inte roligt alls. Jag är för lat för att testa allt, men ska just boka tid till osteopat. Har hört att kraniosakral terapi kunde göra susen. Har hört så himla bra om osteopati över lag. Barn som blivit botade från dittan o dattan. Värt ett försök ändå. Puss!

    ReplyDelete
  2. PMS ja... Sitter ofta med mina närmaste (kvinnliga) arbetskamrater och svär över det. Hur svårt det är att vara kvinna och hur fullständigt galen man blir av sina hormoner! Har tyvärr inget vettigt tips att komma med. Utöver att acceptera det och vara medveten om att det är ens kropp som spelar spratt med en. Och att det kommer en bättre dag. En sak jag lade märke till var att mina PMS-symptom var mycket lindrigare (eller så gott som obefintliga) på sommaren. Vet inte om det har att göra med överlag lägre stresshormoner, mera D-vitamin eller vad. Tror dock starkast på D-vitaminhypotesen. I'm a big fan of the D. ;)

    ReplyDelete
  3. Jag blev fri från min svåra mensvärk (haft i 20 år) efter två gånger på akupunktur! (Men det ska vara riktig kinesisk medicin, inte nån fysioterapeut som kastar dit nån nål.) Jag märkte inte ens att jag fick mens följande gång och dessutom blödde jag mycket mindre. Fatta chocken! Värt att testa.

    ReplyDelete