HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Wednesday, November 26, 2014

Om att belysa perspektivet

Igår var inte den bästa dagen i mannaminnet. Jag satt i datasalen i skolan och suckade. Tog ut allt som fanns inom mig på mörkret. November. Den värsta tiden på året. Försökte mig på lite optimism och sa till min klasskompis. Att nu. Är det som värst. Men vi lever fortfarande. Tänk bara en sådan sak.

Han log och skakade på huvudet. Vad menar du med värsta? Jag bara. Men det är den mörkaste och pissigaste tiden i Finland just nu. Har du inte märkt det? Är inte du som är från Nigeria led mörkret? Du är ju van med sol och värme varje dag?


Nej. Vi må ha sol varje dag. Men när solen går ner blir det mörkt. Elektriciteten fungerar inte alltid hos oss så vi är vana med att det är mörkt och att man inte ser ordentligt. Ni har ju ljus innomhus. Och gatulyktor som tänds innan det blir mörkt ute. Jag lider inte alls av något mörker.


Oj då. Här någonstans blev jag tyst. Mumlade något om att vi är otacksamma. Och smög mig hem. Tackade varje lampa jag cyklade förbi. Tände lite ljus när jag kom hem. Och åtminstone för en kväll var jag lite mer uppmärksam på hur fantastiskt jävla bra jag har det.


PS. Jag kan försöka vara tacksam över gatubelysningen. Men solsken. Inget slår SOLSKENET! Tack Gud för strålarna idag.


7 comments:

  1. Jag håller med dig! Fastän jag vet att jag borde vara tacksam över en hel del så gör detta mörker mig till en bitter fitta emellan åt! Igår skulle jag ha kunnat ropa högt åt flera då jag körde bil hem då de inte hade reflex på! Jag simmade bort all stress i "mörker" simning vid simhallen. Just då var mörkret ok! Idag så lös jag med solen och njöt av att se de små strålarna. Att vara tacksam för vissa saker är ibland svårt... Att försöka går men inte alltid! Kram

    ReplyDelete
  2. Shit! Otacksamheten..Men solen är ändå bäst!

    ReplyDelete