HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Sunday, September 27, 2015

Livet är enkelt

 

På sista tiden har jag funderat kring andlighet. Och hur mycket alternativa vägar det finns att ta. Hur det pratas om att finna sitt "sanna jag". För att inte tala om kall. Alla MÅSTE hitta sitt kall. Annars är det liksom lönlöst att existera. Nägonstans marknadsförs hittandet av kallet och sig själv som det viktigaste i livet. Och framförallt som något extremt stort och livsomvälvande. Vilket det säkert kan vara för en del. Men vet ni. Inte för alla.

Det kan också bli precis tvärtom. Så blev det för mig. Eftersom jag tenderar att överprestera och sällan vet när saker och ting är tillräckliga. Hittade jag mig själv men fortsatte att söka. Jag tror att det där med att finna sitt sanna jag är överreklamerat. Uppblåst. Och som så mycket annat i denna värld hypat till tänderna. 

Såhär zen ser jag ut när jag upptäckt att jag inte alls behöver vara zen.

Visst det är nödvändigt att ta tag i sina problem. Om man har sådana. För att kunna må bra. Men ingen behöver egentligen hitta något. Vi är redan. Jag har försökt hitta mig själv nu i över tre år. Sökt med ljus och lykta. För att kunna konstatera att det jag sökte redan fanns. Jag är redan. Och har alltid varit precis så här.

Det kan bli för mycket av allt. Även andlighet. Yoga. Och livssanningar. För att inte tala om Paulo Coelho citat. Som Betnér förargade sig över i Schaumansalen igår. Det blir lätt invecklat när det finns så många vägar man kan ta. Fast livet egentligen är rätt så enkelt.

För hur du än lever. Vad du än stoppar i dig. Hur mycket du än rör på dig. Och vem du än umgås med. Så bryr sig inte livet. Det går sin lilla gång ändå. Tiden stannar aldrig. Den bara fortsätter ticka. Livet drabbar alla mer eller mindre. Hur mycket du än mediterar eller ber. Så sitter vi alla i samma båt. Det enda vi kan göra är att ta ett årtag i gången. Medan vi hoppas och tror på det bästa. 


ALL THE GREAT GRAND

8 comments:

  1. Tack för det inlägget! Så sant vartenda ord. Det är ju så mycket enklare då man inte gör det så himla svårt för sig. :)

    ReplyDelete
  2. a3v45e4g92 v4i91o7a28 h9g76v5x34 n4h89n0j20 h3x84n6x75 k1s75g5s22

    ReplyDelete