HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Friday, November 6, 2015

Lagen om attraktion

Alltså jag läste ju den där "The Secret" boken. Eller egentligen var det uppföljaren "The Power" som fick mig se ljuset en mörk februaridag för fem år sedan. Sedan dess har jag nog sett på livet lite annorlunda. Och förkovrat mig i det ena än det andra i New Age och flum-flum väg. Någonstans där emellan blev jag utmattningsdeprimerad.

Det är ganska jobbigt att vara sjuk. Ännu jobbigare är det att inte bli frisk inom den tidsram man själv tycker vore rimlig. Jag har sökt svar och hjälp på olika håll. Både i västerländska, österländska och utomjordiska doktriner.

Jag har trott stenhårt på att jag kan bota mig själv. Att bara jag hittar den där nyckeln inom mig. Finner mitt sanna jag. Yogar och mediterar varje dag. Affirmerar. Andas djupt och äter en handfull vitaminer när solen går upp. Då blir jag frisk. Sådär sprudlande och energisk utan ångest eller rädslor.


Idag är jag inte lika frälst i lagen om attraktion. Jag tror att om man är vänlig blir gensvaret från andra oftast  vänlighet. Det säger ju lite sig självt. Förväntar man sig goda saker i livet. Kanske man har en tendens att se just det positiva i de flesta situationer. Men att man blir det man tänker. Det är bullshit. Om man föds utan ben. Kan man inte tänka sig till ett par.

Vi har alla olika förutsättningar. Vi drabbas alla av jobbiga saker i livet. Det är inget vi drar på oss för att vi tänker fel. Det är livet. Shit happens.

Jag tycker inte att det påpekas tillräckligt. Att livet är jobbigt. Jag är ingen pessimist. Tvärtom! Men all denna försäljning av lycka och pefektion gör mig galen. På riktigt. Jag tror att den här jakten på det sanna jaget. På det ultimata måendet. Gör att vi bara mår sämre.


Vad tror ni händer när jag gått på alla mirakelkurer som sägs hela det ena med det andra. Vad händer då när jag fortfarande vaknar med panikångest ibland. Inte kan sova ordentligt i perioder. Eller ännu idag är utmattad allt som oftast.

Då tror jag att det är fel på mig! Att jag är den enda personen i världen som är så allvarligt misslyckad att ingenting biter på mig. Att jag behöver söka vidare. Att jag kanske valt fel metoder ändå. Tänk att misslyckas i att finna sig själv. Kan det bli värre?

Men vet ni. Jag har kommit fram till att det inte är något som helst fel på mig. Jag är bara en människa som lever mitt liv. I dur och i moll. Under omständigheterna och utan bilden på att allt ska vara som i en saga. Tycker jag ändå att det går ganska jävla bra.


Det är en dag i taget. En med ångest. En med gapskratt. En med psykbryt. En med harmoni. Oftast med djupa andetag. Ibland med stress ända upp i käkarna. Men hela tiden med kärlek. Kärlek till mig själv. För den härliga dåre jag är som kämpar varje dag och vägrar ge upp. Kärlek till alla andra som vandrar sin väg. Det är inte lätt. Vi kommer aldrig att komma fram till den där fullkommliga alptoppen där snygga halvnakna Österrikare sjunger "Hallelujah" i kanon. Men skit samma! Livet är ändå värt att leva. Fast det inte är hejsan varje minut.

Tänk vad fan du vill. Det blir ändå bra i slutändan. 
 ALL THE LOVE.

Ps. Hörde om en gubbe som för två decennier sedan fick dödsdomen av sin läkare. Han sålde sitt hus och flyttade in i en lägenhet med sin fru. Mot hennes vilja kan tilläggas. Han sålde det mesta inför den stundande döden. Idag bor han kvar med sin fru i samma lägenhet. Det blir alltså inte alltid som man tänker..

PS.2. Se senaste LASSO där de undersöker om det gått inflation i lycka. Men bl.a. en av mina favoriter Jenny Belitz-Henriksson. Och Anne förstås.

33 comments:

 1. Vill bara säga att jag håller med dig i det du skriver. Tror vi är många som känner igen oss!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja tyvärr är det väl så. Kram på dig.

   Delete
 2. Det finns nog inget sådant som att vara lycklig. Sådär hela tiden. Åtminstone för människor som oss. Men man tar vad man har och gör vad man kan - och kan man som du se det vackra i de små ögonblicken är man på god väg.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nå amen! De stora finns i de lilla tror jag.

   Delete
 3. オークリー リュック
  オークリー クロスリンク
  オークリー ゴーグル
  オークリー ジャージ
  カリー2 バッシュ
  オークリージャパン
  ナイキズームコービー10
  コービー10
  ナイキズームコービー11
  コービー11ズームコービー10バッシュ
  コービー11
  KOBE XI
  ズームコービー11エリート
  ズームコービー11バッシュ
  ナイキレブロン12 エリート
  ナイキレブロン12 LOW
  レブロン12 バッシュレブロン13
  レブロンジェームス9
  ナイキ ズーム クルセイダー
  ズーム クルセイダーバッシュ
  エアズーム フライトバッシュ
  カイリーバッシュ
  フライトワン バッシュ
  ナイキエアミッション
  ズームハイパーダンク2015
  ズームハイパーダンク2014
  コンバース ハイカット
  NIKE LUNAR FLYKNIT CHUKKA
  NIKE AIR PEGASUS
  ナイキ エアペガサスナイトロチャージ 1.0 FG
  アディダス スパイク ナイトロチャージ
  ナイトロチャージ 1.0 AG
  ナイトロチャージ 3.0
  アディダス プレデター アディダス
  ナイキ マジスタ オーパス
  ナイキ マジスタ オブラ
  ナイキ マジスタ 新色 ニューバランス 574
  ニューバランス 576
  ニューバランス999
  ニューバランス 996
  ニューバランス 1400
  ニューバランス スニーカー
  ニューバランス 574 梨花
  ニューバランス 574 人気
  ニューバランス 574 通販
  ニューバランス 574 新作

  ReplyDelete
 4. This blog is so nice to me. I will continue to come here again and again. Visit my link as well. Good luck
  cara menggugurkan kandungan
  cara menggugurkan kandungan

  ReplyDelete
 5. Nhờ thành phần dưỡng chất và dược chất đa dạng như vậy mà công dụng của nhân sâm hàn quốc tại hcm cũng vô cùng phong phú giúp con người bồi bổ sức khỏe và ngăn ngừa, điều trị nhiều thể bệnh khác nhau.

  ReplyDelete
 6. nước linh chi hàn quốc được chiết xuất từ nấm linh chi có nguồn gốc hoàn toàn từ tự nhiên, đươc thu hái từ những ngọn núi cao. nước linh chi được chọn chế biến, có đầy đủ hàm lượng chất dinh dưỡng nên có rất nhiều công dụng đối với sức khỏe. nước sâm linh chi thường được chế biến ở các dạng khác nhau trong đó dạng nước là được nhiều người ưa thích nhất, nước sâm linh chi hàn quốc được xem là một loại nước uống tăng lực vô cùng tốt cho sức khỏe.

  ReplyDelete
 7. nước đông trùng hạ thảo là một loại nấm dược liệu quý hiếm nhất trên thế giới tính đến thời điểm này. Đông Trùng Hạ Thảo đã trở thành ngự dược của các bậc vua chúa. Tên gọi đông trùng hạ thảo dạng nước xuất phát từ quan sát thực tế khi thấy vào mùa đông bào tử nấm thuộc chi Cordyceps lây nhiễm sang ấu trùng của sâu bướm lúc này nó ở dạng côn trùng nên gọi là đông trùng rồi sau đó sinh trưởng và phát triển bằng cách hấp thụ chất dinh dưỡng từ chính cơ thể ấu trùng. Nó giết chết vật chủ và đợi mùa hạ mọc ra quả thể nấm trên xác vật chủ ở hình dạng cây nấm gọi là hạ thảo. Chính vì vậy mà đông trùng hạ thảo dạng gói chứa đựng các thành phần vô cùng quý hiếm đối với sức khỏe con người.

  ReplyDelete
 8. This article is really good. It has solved one of queries in my mind. thanks. for any accounting related help you can visit - www.hybridkpo.com

  CPA firm in Dallas
  CPA in Austin
  Tax Preparation Services in Fort Worth

  ReplyDelete
 9. Noida packers and movers is one of the best packers and movers company in delhi NCR, if you are searching a cheap and best packers and movers company in delhi ncr so it is best option for you it gives you all kinds of services which are related with packers movers at reliable rate everyone can get benefits from noida packers and movers it is always ready to give service in delhi ncr if you want move from delhi to anywhere in India so it is giving you this facility also you can visit here anytime - http://www.packersservices.in/movers-and-packers-delhi.html
  http://www.packersservices.in/movers-and-packers-noida.html
  http://www.packersservices.in/movers-and-packers-gurgaon.html
  http://www.packersservices.in/movers-and-packers-faridabad.html
  http://www.packersservices.in/movers-and-packers-faridabad.html

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 11. cool, please guidance so that I can create a blog like yours

  ReplyDelete