HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Monday, March 7, 2016

7 saker jag behöver för att må bra

I lördags var vi i Vasa på ett frukostevent som frukostflickorna a.k.a. Mickan och Rebecca hade ordnat. Mycket trevlig tillställning! Malin Båtmästar höll ett inspirerande tal om hennes liv och kvinnligt ledarskap. I slutet fick man ställa frågor. Men jag hann aldrig med min. Så nu får den bli en utmaning. Till alla som känner sig manade.

Foto: Sara Holtkamp

 7 saker jag behöver för att må bra.

1. Regelbundna måltider med bra mat. Bra mat. Betyder mat som passar min kropp och knopp. Som jag mår bra av och som håller min beroendehjärna lugn. 

2. Sömn. Jag sover mycket. Helst tio timmar per natt om jag får välja. Vilket jag har lyxen att få göra just nu. (Alla småbarnsföräldrar dör av avund)

3.  Röra på kroppen. Helst yoga. Men också promenader. Skidning. Dans. Springa. Röra om energin i kroppen och ha roligt.

4. Luft i kalendern. Finns inget som gör mig mer illamående och sur än en fullspäckad kalender. Behöver tid att landa mellan åtaganden. Även roliga sådana. Måste få vara i stillhet. Dessutom behöver jag få vara spontan. Har ett enormt frihetsbehov. Vilket får utrymme när det är mycket luft i mitt liv. 

5. Människor. Både nära och inte så nära. Att höra till ett sammanhang. Jag tror det är därför jag gillar att bo i en liten stad. Älskar att komma in i yoga salen och känna att den är full med kompisar. Älskar att gå i en multikulturell skola och få  lära mig hur olika kulturer och människor fungerar. Älskar att prata med folk jag inte känner och höra en ny människas livshistoria för första gången. För att inte tala om hur ett par träffades. Det är min favorit. Frågar det av alla! I människomöten känner jag mig som mest levande. 

6. Naturen. Måste få gå i skogen och andas havsluft för att hållas vid liv. Älskar att simma! Och ligga på beachen på sommaren.

7. Läsa och lära mig saker. Jag läser varje dag men aldrig skönlitterärt. Det går inte. Jag tycker det är trist. Vill läsa om livet och hälsa. Tycker ju som ni vet om att analysera livet och se det ur alla tänkbara vinklar. Kan bli helt hög när jag hittar ett nytt perspektiv på något. Tänker en ny tanke. Snöar gärna in mig på hälso stuff. Det har jag antagligen ärvt av min morfar. Han sade redan för femtio år sedan att socker och flour är gift. Så synd att jag aldrig fick chansen att diskutera med honom. Han var en riktig hälsorebell.


Fina människor.
Jag och Mickan! <3 comment-3--="">
Svara gärna i din egen blogg vad som får dig att må bra! Älskar att läsa hur andra lever och vad de behöver. Vi är alla så olika. Meddela mig om du skriver så jag får kika. 

ALL THE LOVE!

 
Ps. Det här är som de där kedjebreven på facebook. Om man inte svarar så får man löss i baken. Ni vet.
  
Ps.2. Om du inte har en blogg. Skriv i kommentarsfältet. Ingen ska behöva få löss bara för att de inte har en blogg.

23 comments:

 1. Ela, varje gång jag läser din blogg får jag lust att boka in en kaffe med dig. Vi tänker så lika om så mycket. Kan vi inte ta en kaffe nästa gång jag är i stan? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja Jenny jättegärna. Hör av dig bara när ni kommer upp. Kram!

   Delete
 2. Nu har jag också listat mina 7 saker som jag behöver för att må bra :)
  http://lindasjolund.blogg.se/2016/march/att-ma-bra.html

  ReplyDelete
 3. Yey bra lista! Och rätt så lika :) Ska se om lössen skrämmer mig till tangetbordet... ;)

  ReplyDelete
 4. https://finachristinas.com/2016/03/12/7-saker-jag-behover-for-att-ma-bra/
  Här hittar du min lista. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jättefin lista. Jag blev glad av den. Ska krama alla jag ser idag.

   Delete
 5. Vilken bra lista. Här är min; http://www.villa-freja.se/2016/03/7-saker-jag-behover-for-att-ma-bra.html

  ReplyDelete
 6. Jag tar åxå och kompar på listan. Så bra lista! Här hittar du min: http://heidippi.blogspot.fi/2016/03/listan-7-saker-jag-behover-for-att-ma.html

  ReplyDelete
 7. Vilken bra lista! Hittade den hos Sara Rönne - Träningsglädje. Jag hakar på! :)

  ReplyDelete
 8. Hittade hit via Sara, tack för en härlig blogg! Jag hänger på med samma lista: http://explorista.se/7-saker-jag-behover-att-ma-bra/ :)

  ReplyDelete
 9. Fint inlägg igen och vilka vackra bilder. Det små roliga var ju att vi var i Vasa samma dag och jag såg inte till er. Fastän jag var där i närheten. Det ser ut att ha varit ett bra frukost tillfälle. Kram

  ReplyDelete