HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Sunday, August 6, 2017

Lugnet var är du?

Sommaren kom och gick. Så snabb. Så intensiv. Så mycket bättre. Men ändå. Lämnar den mig med en kropp som inte riktigt orkar. Den där ny-start-nu-är-det-höst feelisen finns inte alls. Jag ligger i soffan och stirrar på brasan. Längtar till mörkret och hösten. När löven faller och livet saktar ner. 

Det är inte likt mig att längta till hösten. Jag får ofta panik när augustivindarna viner runt husknuten. Vill hålla i. Ta vara på de sista solstrålarna. Bara benen dagarna och sanden mellan skinkorna. Inte nu. Nu vill jag bara gå i ide. Höstide. Sova. Vira in mig i filtar. Och dricka te i stora Buddah koppar. 

Det är så paradoxalt. Att inte orka med. När det händer förträffliga saker. När det är roligt nästan jämt och den ena festligheten avlöser den andra. Det känns otacksamt att tacka nej. På snudd till skamligt att känna sig utmattad utan att ha livskris eller dödsångest. 


Läser hos Marica om hur hon planerar hösten med mycket yoga och meditation. Jag vill så gärna yoga och meditera hemma. Men mina planerar fallerar jämt. Har försökt på så många olika sätt att få till det. Så nu har jag gett upp. Det känns minst plågsamt för mig själv. Att ge upp. Fast hoppet finns nog. Alltså har jag inte alls gett upp!


Har ni några tips på hur jag ska få till en hemma practice? Hur har ni gjort? 

PS. Nina det där "bara gör" fungerar bevisligen inte på mig.. 

ALL THE LOVE!3 comments:

 1. "Just do it" är ju mitt mantra och det som funkar för mej, men vet ju att alla är vi olika ~love~! Jag vet också, bara gnm att se på mej själv, att när livet mårar åpåå och man mår förhållandevis bra, så kan det vara en utmaning att upprätthålla yogan. Eller vid större omställningar i livet, under sommaren... etc. Då tänker jag att det viktigaste är att förlåta och acceptera sig själv, it is what it is. Åtminstone för mej brukar min sadhana bli mer stabil om jag släpper taget, som du gjort nu, bara vänta in och ut liksom. Kram du vackra!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Du är så klok. Sat nam sköna böna.

   Delete
 2. Hej!!,
  Kul att hitta din blogg!!
  Jag tänkte anta utmaningen #Yogaeverydamnday som Yoga Girl kör nu i september! Jag får en extra sporre av det! Och som hon skriver, behöver inte vara 90 min flow varje gång, kan vara 5 min meditation också, så det blir på en realistiskt nivå att få in i sin vardag också...
  Antar du utmaningen?? :)
  Kram/Malena

  ReplyDelete