HEJ! Jag heter Pamela. Mitt motto är "rädsla är inte min grej". Jag är rädd mest hela tiden. Men det gäller ju att sikta mot stjärnorna. Du är hjärtlig välkommen. Hör av dig på pamela.lindqvist@gmail.com

Tuesday, October 31, 2017

Du kan få allt du vill ha NU

I slutet av september promenerade vi längs Kretas ljumma stränder. Hand i hand halvnakna. När jag gick där längs stranden i bikini med min fästman. Kunde jag inte annat än skratta. Hur hände det här? Hur i hela friden kunde jag gå helt obehindrat på en sandstrand med en snygg man och känna mig. Värd. Älskad. Fri. Herregud jag kände mig till och med lite het när jag svängde på min platta bakdel. 
Får en känna sig. Värd. Älskad. Fri. Het. Är det okej att ha en fästman när en inte är perfekt. När magen är full av bristningar. Låren dallrar. Svettlukten sipprar ut från armhålan. Och brösten hänger. 

JA! Svaret är JA!

Du kan få allt du vill. Fast du inte ändrar på dig. Det finns inget sen. "Sen när" är det kanske det värsta som hänt människosläktet. Och jag var en stor "sen när":are. Möjligtvis en av de största.

Jag gömde mig bakom så många ursäkter. Istället för att ta livet på allvar och göra de ändringar jag behövde göra för att kunna leva fullt ut. Jag vet. Jag sa att du inte behöver ändra på dig. Det behöver du inte heller. Det du kan behöva ändra på är sättet du ser på dig själv. 

Hur går man från att tro att lite extra fläsk hindrar en från att få det man vill i livet. Till att skita i fläsket och kamma hem sina drömmar? Så här har jag gjort. 

 • Get uncomfortable. Ja. Det kommer inte att vara en dans på rosor. Bered dig på att göra saker du inte vill. Genom att utsätta sig för jobbiga situationer lär vi oss att det inte är farligt. Jag började med att gå till stranden i bikini. Kändes hemskt! Jag gjorde det ändå. Sen började jag dejta och vara ärlig om mig själv när jag träffade nya människor. Jag tränade på att inte sätta upp murar och ge en ärlig bild av mig själv. Varje gång jag skrev eller sa något sårbart och fick värme tillbaka växte jag och började tro på att alla inte är ute för att såra mig. Jag började förstå att någon kan älska mig med mina fel och brister. 

 • Medvetandegöra tankar. Försök bli medveten om när du tänker negativa tankar om dig själv och hur det får dig att känna. Allt vi känner och tänker är inte sant. För någon dag sedan satt vi och åt hemma. Jag tog mera mat och min fästman gav mig en blick. Jag tänkte direkt att nu tycker han att jag är tjock och äcklig som tar mera mat. Mina tankar har ingenting med honom att göra. Det är min uppfattning om mig själv som spelar ett spratt. Jag har fortfarande dessa tankar. Skillnaden från tidigare är att jag kan fånga upp dem. Jag berättade åt honom vad jag tänkte. Vi skrattade  åt hur sjuk i huvudet jag är.  Och den jobbiga känslan var borta. Fånga dina tankar innan de drar iväg med dig!

 • Acceptera dig själv. Världens svåraste grej. Jag är inte där än. Men på god väg. Till hjälp kan man hitta likasinnade förebilder. Jag har svårt att acceptera att jag är högkänslig. Därför omger jag mig med likasinnade som inte tycker jag är en alien när jag känner av vibbar ingen annan förstår. Eller med vänner som accepterar mig även om vi är olika.   • Hitta inspiration. Internet är världens bästa grej. Det är ju sen länge. Ingen är det enda i världen med något problem. Om du har en jättestor näsa och tror att det hindrar dig från att få det du vill ha i livet. Googla upp någon med större näsa än dig självs som har allt det där du vill ha. Försök sen använda den ursäkten igen.. Jag är noga med att redigera mina flöden på sociala medier. Där finns alla möjliga autentiska filurer. Det påminner mig om att vi alla får vara den vi är. Helt fullt ut. Jag tror det är viktigt att välja sin omgivning så långt det går. Omge sig med acceptans. Så man kan efterapa den även till sig själv.

 • Ta inte dig själv på så stort allvar. Haha. Jag är den sämsta personen att skriva detta. Men det är så sant. Och så otroligt befriande när man inser storheten i detta. Lev och låt leva. Vem bryr sig sist och slutligen om någon annans mage, näsa eller vad det nu är man hänger upp sig på. Ju mer man gör i livet för att man tycker det är roligt och njuter av det. Destu mindre bryr man sig om hur man ser ut. 


Det här är något vi måste ÖVA på. Ju mer vi övar destu friare blir vi. Som jag nämnde så är jag långt ifrån fri. Jag har många elaka automatiska tankar ännu. Och jag tror att de kommer att finnas där mer eller mindre alltid. Nu när de kommer kan jag oftast fånga dem i tid. Avfärda dem som skräp och gå vidare. Ibland hänger de på en längre stund. Även om jag vet att de är osanna. Kan jag inte skaka  av mig dem får de hänga kvar. Med vetskapen om att de inte är sanna. Tills de sakta tynar bort. 

Hur har du ändrat destruktiva tankar? Dela gärna dina tips. ALL THE LOVE!


16 comments:

 1. All the love till dig du underbara! ❤️ /Lotta

  ReplyDelete
 2. Du kom in i mitt (yoga)liv för ganska många år sedan nu och jag tyckte du var fantastisk från första stund, trots att du inte själv visste det då ♥ Därför blir jag löjligt rörd när av dina ord och att se hur lycklig du är idag. Varm, varm kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men Nina! Nu böri jag gråt. Du är så härlig. TACK för att du såg det jag inte såg. Det har hjälpt mig oändligt mycket. Kram!

   Delete

 3. نقدم لكم بعض الخدمات فى الاعمال المنزلية الممثله فى التنظيف الشامل للمنزل ومكافحة الحشرات وعزل الاسطح وكشف تسربات المياة ونقل الاثاث بكل انوعه كل ذلك يساعد فى الحصول علي مظهر رائع بواسطة افضل الفنيين والمتخصصين فى هذا المجال باستخدام احدث المعدات.
  شركة عزل اسطح بابها
  شركة كشف تسربات بابها
  شركة تنظيف خزانات بابها
  شركة مكافحة حشرات بابها
  شركة عزل اسطح بخميس مشيط
  شركة كشف تسربات بخميس مشيط
  شركة مكافحة حشرات بخميس مشيط
  شركة تنظيف منازل بالطائف
  شركة نقل عفش بالطائف

  ReplyDelete
 4. Jag känner mig så välsignad igen i mitt äktenskap efter att doktor ODUMODU tog tillbaka min man som skilde sig åt mig under ett bra år. Är ALENNA med namn från RUMÄNIEN. Trots att jag har munnar över hela kroppen, kommer det inte räcka för att tacka doktor ODUMODU för hans hjälp i mitt liv. Min man separerade med mig i ett år och har varit i smärtor och ångest utan honom. Så jag sökte hjälp överallt men ingenting fungerade inte förrän jag menade doktor ODUMODU. Jag förklarade min situation för honom och han lovade att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar så långt att mitt hjärta fortfarande slår till honom. Jag trodde på honom och han förberedde en stavning för mig och min man ringde mig exakt när doktor ODUMODU sa. Han bad och sa att han behöver mig tillbaka och nu lever vi lyckligt igen för de senaste 9 månaderna. Alla där ute läser min artikel som behöver hjälp ska kontakta honom ... Email: drodumodusolutions@gmail.com

  ReplyDelete

 5. مكافحة حشرات بالرياض شركة مكافحة حشرات بالرياض

  شركات مكافحة حشرات بالرياض شركات مكافحة حشرات بالرياض

  شركة مكافحة حشرات شمال الرياض شركة مكافحة حشرات شمال الرياض

  مكافحة البق بالرياض شركات مكافحة البق بالرياض

  شركة مكافحة البق بالرياض شركة مكافحة البق بالرياض

  شركة مكافحة بق الفراش بالرياض شركة مكافحة بق الفراش بالرياض

  شركة مكافحة الصراصير بالرياض شركة مكافحة الصراصير بالرياض

  شركة مكافحة الصراصير شركة مكافحة الصراصير

  مكافحة الفئران بالرياض شركة مكافحة فئران بالرياض

  شركة مكافحة الفئران بالرياضشركة مكافحة الفئران بالرياض

  شركة مكافحة القوارض بالرياض شركة مكافحة القوارض الرياض

  مكافحة النمل الابيض في الرياض شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض

  شركات مكافحة النمل الابيض بالرياض شركات مكافحة النمل الابيض بالرياض

  شركة مكافحة نمل ابيض بالرياض شركة مكافحة نمل ابيض بالرياض

  ReplyDelete
 6. Nice image visibility and well written blog. Thanks for sharing. I have recently come across a new online service provider company which provides Shifting Services @ Local Packers And Movers Bangalore

  ReplyDelete
 7. Thank you for sharing this article with us! I believe there will be more people like me, they can find many @ Packers and Movers Kolkata
  I am happy to find this post very useful for me, as it contains lot of information. I always prefer to read the quality content and this thing I found in you post.
  Click Here to Get More Sites
  Packers And Movers Kolkata to Indore
  Packers And Movers Kolkata to Surat

  ReplyDelete